MonPlaneta
Estudien en quin estat de salut arribarien a vells els Avengers
  • CA

Aprofitant els confinaments del seu país, un equip d’investigadors australians va decidir mirar totes les pel·lícules de superherois de Marvel. El seu objectiu, un de purament científic: mirar d’esbrinar com estarien uns quants d’ells en arribar a una edat avançada. Una vida tan dura hauria de tenir conseqüències malgrat els seus superpoders… i ni tan sols tots en tenen.

Al número de Nadal de la revista ‘BMJ’, han publicat els seus resultats. La seva motivació, és clar, no és donar cap aplicació real a les seves conclusions sinó, més aviat, mostrar com cadascú és responsable de la manera com envelleix. Els gens hi tenen molt a veure, és clar, però tant la dieta com l’exercici, el consum de drogues i alcohol, les lesions que patim al llarg de la vida o l’estrès que haguem de suportar tenen un paper molt important. Així doncs, passem als resultats:

– Iron Man

Potser no és exactament una sorpresa, però Tony Stark ho tindria gairebé tot de cara per arribar a la vellesa en un molt bon estat de forma. Amb la seva enorme fortuna i vivint en una ciutat, podria accedir als millors metges disponibles. A més, la seva enorme intel·ligència el faria, en principi, menys susceptible a patir alguns tipus de demència. D’altra banda, el fet que hagués deixat de ser un cràpula, hagués començat una relació estable i hagués tingut una filla també milloraria el seu estil de vida. Tot i això, a banda de la seva malaltia cardíaca crònica, caldria tenir en compte l’exposició a la radiació i les lesions que ha patit. A més d’una possible síndrome d’estrès posttraumàtic, és clar.

– Black Panther

El rei de Wakanda, T’Challa, també tindria molts avantatges. Com a rei d’un país amb un nivell de desenvolupament econòmic i tecnològic enormes, ha tingut accés als millors serveis mèdics del món i també a una educació excel·lent, factors que es relacionen amb un bon envelliment. A més, segons sembla, els habitats de Wakanda són vegetarians, cosa que reduiria el risc d’obesitat i de problemes cardiovasculars. No obstant això, la planta que consumeix per augmentar les seves forces no és, afirmen, res més que una droga, i això podria tenir els efectes negatius de les substàncies dopants.

– Vídua Negra

Natasha Romanov, a diferència dels anteriors, no tindria gaire sort. Des de ben petita, el seu entrenament com a assassina i espia la va sotmetre a abusos, abandonament i violències de tota mena. A més, també va ser esterilitzada de jove, cosa que alguns estudis relacionen amb una possibilitat més gran de patir algunes malalties. Tot plegat fa que tingui un risc elevat no només de patir trastorns mentals sinó també molts altres problemes de salut.

– Hulk

Tenint en compte que la transformació del doctor Bruce Banner en l’Increïble Hulk es produeix quan s’enfada i el seu ritme cardíac augmenta, i que això passa sovint, el futur li podria reservar alguns problemes cardíacs importants. El seu índex de massa corporal, a més, també és molt alt, cosa que es relaciona amb forces problemes de salut crònics que, a més, serien molt difícils de tractar en algunes situacions. Més enllà d’això, però, encara hi ha un altre problema: la ira accelera l’envelliment i, en el cas del doctor Banner / Hulk, forma a part integral de la seva vida.

– Spiderman

Peter Parker tindria una bona vellesa malgrat no tenir els avantatges econòmics ni tecnològics de Tony Stark ni T’Challa. El seu entorn, però, aportaria uns beneficis enormes. Tot i els problemes que podria haver patit pel fet de ser orfe, el seu oncle Ben i la seva tieta May no només li han donat suport sinó que han esdevingut uns models de comportament per a la seva vida adulta que l’ajudaran a arribar a una edat avançada en molt bones condicions. La seva força, flexibilitat i agilitat, és clar, també serien un avantatge. Tot i això, el fet que gairebé sempre treballi de nit li ha tret moltes hores de son, cosa que li podria donar alguns problemes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa