MonPlaneta
Els Estats Units no creuen que puguem esbrinar mai l’origen de la Covid
  • CA

Les agències d’intel·ligència dels Estats Units no estan segures que es pugui arribar a esbrinar mai quin va ser l’origen concret de la Covid-19, però estan d’acord en què no va ser creada per ser una arma biològica. A la seva darrera actualització sobre l’estat de les investigacions sobre d’on va sortir el SARS-CoV-2, l’oficina del director d’Intel·ligència Nacional va afirmar que tant un accident al laboratori com la transmissió d’un animal a un humà eren hipòtesis plausibles però que no es podia arribar a cap conclusió definitiva.

De fet d’entre totes les agències d’intel·ligència nord-americanes, quatre d’elles afirmen amb un “nivell de confiança baix” que la pandèmia es va originar amb un animal infectat o un virus relacionat mentre que n’hi ha un altre que, per contra, afirma amb un “nivell de confiança moderat” que el SARS-CoV-2 va sortir d’un laboratori després d’un accident amb l’experimentació o el control dels animals de l’Institut de Virologia de Wuhan. El que sí que sembla clar, però, és que les autoritats xineses desconeixien l’existència del virus abans del primer brot, tot i que a dia d’avui continuï obstaculitzant les investigacions i resistint-se a compartir algunes informacions amb la comunitat internacional, especialment amb els Estats Units.

Coronavirus | Flickr
Coronavirus | Flickr

Segons la versió oficial xinesa, els primers casos de la malaltia es poden rastrejar fins un mercat de la ciutat de Wuhan, i és per això que la transmissió d’animals a humans semblava l’hipòtesi més plausible tot i que, des de bon principi, algunes teories amb més o menys fonament real apuntaven a la possibilitat que el virus hagués estat desenvolupat, o si més no hagués sortit, d’un laboratori, una opció que la Xina nega rotundament. En qualsevol cas, aquestes informacions arriben al mateix temps que les dades oficials de víctimes de la pandèmia arriben als cinc milions de morts, amb més de 250 milions de casos diagnosticats arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa