MonPlaneta
Descobreixen l’interruptor cerebral que fa que els humans creixin més
  • CA

Que els humans cada vegada es fan més alts i arriben a la pubertat més aviat és un fet que no s’ha escapat a gairebé ningú. Durant el segle XX, de fet, els augments de la mitjana d’alçada van superar els 10 centímetres a molts països del món. La raó per la qual es produeix aquest fenomen, però, havia estat un misteri fins ara, en què un equip de científics ha publicat a la revista ‘Nature’ els resultats d’un estudi que identifica el sensor cerebral que ho permet. Un avenç que podria ajudar a desenvolupar medicaments per millorar la massa muscular i accelerar el creixement.

La seguretat alimentària i una bona dieta són, és clar, la raó final darrere d’aquest augment de l’alçada i de l’avançament de la pubertat, i els científics fa molt temps que ho saben. No obstant això, el mecanisme exacte que permetia que això fos així no havia estat descobert fins ara. Les senyals del menjar arriben a l’hipotàlem, una de les regions del cervell, i l’informen de la salut nutricional de l’organisme. Allà hi ha un receptor, anomenat MC3R, que la una funció crucial de connectar l’alimentació amb el creixement i el desenvolupament sexual i que és el sensor que regula totes dues coses d’acord amb la bona nutrició de cada individu.

Infants | Pxfuel

D’alguna manera, el que fa aquest interruptor és informar el cos que tot va bé, que hi ha molt de menjar i que, per tant, és bona idea créixer tant i tan ràpidament com es pugui, arribar a la pubertat aviat i començar a reproduïr-se. Gràcies a les dades genètiques de més de mig milió de voluntaris del Biobank del Regne Unit, s’ha pogut veure no només això sinó que, quan aquest receptor no funciona bé, les persones tendeixen a ser més baixes i a entrar a la pubertat més aviat, un efecte que comença a notar-se fins i tot a la infantesa. Els investigadors fins i tot van trobar un cas extrem, amb dues còpies mutades del gent que codifica el MC3R, que era molt baixa i que va començar la pubertat passats els vint anys.

Aquest estudi podria ajudar, precisament, els infants amb problemes de creixement i desenvolupament, a més dels que pateixen malalties els símptomes de les quals es podrien alleujar si desenvolupessin més massa muscular, descobrint medicaments que activin selectivament aquest receptor per aconseguir uns beneficis o uns altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa