MonPlaneta
Demostren que la fibromiàlgia és una malaltia autoimmune
  • CA

Un nou estudi, elaborat pel King’s College de Londres i la Universitat de Liverpool (Anglaterra) i per l’Institut Karolinska (Suècia) ha demostrat que els símptomes de la fibromialgia són causats per anticossos que augmenten l’activitat dels nervis receptors del dolor a tot el cos. Així, la malaltia tindria un origen autoimmune o no, com es pensava fins ara, cerebral. Segons el treball, publicat a la revista ‘Journal of Clinical Investigation’, l’augment de la sensibilitat al dolor, la debilitat muscular, la reducció de la mobilitat i de les petites fibres nervioses a la pell, característiques de la fibromiàlgia, són a causa de l’acció dels anticossos.

Els investigadors van injectar anticossos de persones amb fibromiàlgia a ratolins i van observar com es tornaven molt més sensibles a la pressió i al fred, els seus moviments es reduïen o perdien força. Els ratolins a qui es van injectar anticossos de persones sanes, en canvi, no van patir cap canvi. Quan els anticossos van ser eliminats, els problemes van desaparèixer. Així doncs, les teràpies basades en la reducció dels nivells d’anticossos dels pacients podrien ser molt efectius, i ja existeixen i són emprades per tractar altres malalties autoimmunes. Saber que la fibromiàlgia és autoimmune transformarà la manera com es veu la malaltia i ajudar els milions de persones arreu del món que la pateixen, obrint tot un nou camp terapèutic que els pot donar esperança.

Es calcula que una de cada quaranta persones pateixen fibromiàlgia, el 80% de les quals són dones. Normalment apareix entre els 25 i els 55 anys, tot i que hi ha casos en infants. La propera passa en aquesta investigació serà identificar quins factors es relacionen amb els anticossos que provoquen els símptomes. Així no només es podran desenvolupar tractaments sinó també tests per a diagnosi, que actualment no existeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa