MonPlaneta
Aconsegueixen curar l’espina bífida a tres nadons abans que neixin
  • CA

La Universitat de Califòrnia – Davis, als Estats Units, ha anunciat que un equip dels seus investigadors ha aconseguit curar l’espina bífida a tres nadons abans que neixin. Tal com expliquen en un comunicat, un tractament pioner que inclou cirurgia fetal i cèl·lules mare ha corregit aquest defecte tan perillós durant la gestació.

Un defecte que provoca problemes greus de mobilitat

L’espina bífida és un problema de salut en què, durant l’embaràs, tant la medul·la espinal com la com la columna vertebral no es desenvolupen correctament. Si no es tracta, pot provocar problemes de salut molt greus, especialment de mobilitat, a causa del dany als nervis. En alguns casos, de fet, el canal espinal pot quedar obert i exposat de manera que, si no es tracta prou ràpidament, pot deixar les cames de la persona afectada totalment paralitzades.

L'espina bífida és un defecte de naixement que pot tenir conseqüències molt greus | Scientific Animations (CC BY-SA 4.0)
L’espina bífida és un defecte de naixement que pot tenir conseqüències molt greus | Scientific Animations (CC BY-SA 4.0)

Caldrà fer un seguiment per confirmar els resultats

Fins ara ja s’havien dut a terme algunes cirurgies en nadons que encara eren al ventre de les mares per arreglar el problema, però aquests investigadors han anat més enllà, afegint un implant de cèl·lules mare per ajudar a la reparació del defecte durant el final de la gestació. Els experiments en una ovella i en cadells de gos havien donat bons resultats, però faltava el pas definitiu, l’assaig d’aquest tractament en humans.

De moment, tres dels nadons que participaven en aquest experiment pioner ja han nascut, i se’ls farà un seguiment durant com a mínim sis anys per veure quins són els resultats i si hi ha cap problema. Una d’elles, la petita Robbie, fa més d’un any que va néixer, i de moment sembla que tot evoluciona correctament. Els investigadors, però, volen tractar un total de 35 nadons com a part de l’assaig, i continuar investigant i fent-los un seguiment per veure fins a quin punt és efectiu el tractament.

Més notícies
He Jiankui ha passat tres anys a la presó després de dirigir la creació dels primers nadons modificats genèticament | Wikimedia Commons
Surt de la presó el científic que va crear els primers nadons transgènics
He Jiankui ha passat tres anys tancat al seu país, la Xina, per haver trencat la normativa mèdica
Un nadó mamant | Banc de Llet
La primera femta dels nadons pot permetre saber quines al·lèrgies desenvoluparan
Les anàlisis del meconi, una substància verd fosc i molt densa, indiquen que el desenvolupament del sistema immunològic i la microbiota comença molt abans del naixement
Curtis Means poc després de néixer | Universitat d'Alabama a Birmingham
Nou rècord del nadó més prematur del món
Curtis Means va néixer a Alabama (EE.UU) a les 21 setmanes de gestació i un pes inferior al mig quilo
Un plat de curry vindaloo | Pxhere
El pebre fa que la llet materna sigui “picant”
Aquesta troballa podria ajudar a entendre la formació de les preferències alimentàries en els nadons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa