MonPlaneta
El 70% de la població adulta de la UE ja té la pauta completa
  • CA

Avui la UE ha assolit una fita cabdal: el 70% de la població adulta ha estat completament vacunada. En total, més de 256 milions d’adults a la UE han rebut la pauta completa de vacunació. Fa set setmanes, abans del previst, la Comissió va aconseguir el seu objectiu quant al subministrament de vacunes: proporcionar-ne als estats membres, abans de finals de juliol, dosis suficients per vacunar totalment el 70% de la població adulta.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat que és una “gran fita” que demostra que “l’estratègia de la UE d’avançar tots junts està donant fruits”, situant el continent “a l’avantguarda en la lluita contra la Covid-19”. Per la seva banda, la comissària de Salut, Stella Kyriakides, s’ha mostrat orgullosa d’aquesta “fita col·lectiva” i ha afirmat que els esforços i les ajudes continuaran. “Cal que tanquem la bretxa pel que fa a la immunitat i també la porta a les noves variants”, ha reblat. En aquest sentit, von der Leyen també ha volgut recordar que la pandèmia “encara no ha acabat” i ha fet una crida a tothom que pugui vacunar-se perquè ho faci.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen | ACN
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen | ACN

La vacunació ràpida i completa de tots els grups de població destinataris, tant a Europa com a la resta del món, és fonamental per controlar les conseqüències de la pandèmia. La UE ha liderat la resposta multilateral i ha exportat aproximadament la meitat de les vacunes produïdes a Europa a altres països del món, això és el mateix nombre de vacunes que ha subministrat a la seva ciutadania. Equip Europa ha aportat prop de 3.000 milions d’euros al mecanisme COVAX per ajudar a garantir el subministrament de com a mínim 1 800 milions de dosis per a 92 països de renda baixa i mitjana. Actualment, el mecanisme COVAX ha entregat més de 200 milions de dosis a 138 països.

A causa de l’amenaça de les noves variants, cal que continuem garantint que hi hagi prou vacunes disponibles, incloent-hi les adaptades, també durant els anys vinents. Per aquest motiu, el passat 20 de maig, la Comissió va signar un nou contracte amb BioNTech-Pfizer que preveu l’entrega de 1.800 milions de dosis de vacunes entre finals d’aquest any i el 2023. Aquesta ha estat també la raó per la qual la Comissió ha fet servir l’opció d’obtenir 150 milions de dosis del segon contracte amb Moderna. Per fomentar l’accés mundial i just a les vacunes arreu del món, els estats membres poden revendre o fer donació de dosis a països de fora de la Unió que en necessitin, o també fer servir el mecanisme COVAX. A més, en el futur es podrien signar nous contractes. Aquestes mesures són una assegurança comuna de la UE contra futures onades de contagis de covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa