Més de cinquanta persones es van manifestar a Cunit (Baix Penedès) aquest diumenge passat per protestar contra el projecte d’urbanització del bosc de Miramar, que ocupa una superfície de més de 91.000m2 però que ha estat qualificat com a urbanitzable. Els veïns van tallar un carril de la carretera C-31 i van xiular i cridar a favor de la preservació d’aquest espai natural.

SOS Natura Cunit, l’associació responsable de la protesta, va declarar que l’Ajuntament vol urbanitzar l’espai i que s’hi construeixi un polígon, un hotel i centenars d’habitatges. “Si no s’atura la urbanització del bosc suposaria perdre un refugi climàtic, ja hem vist el que ha passat a Alcanar amb unes riuades increïbles, a Cunit si tallem 91.000 m² de bosc, que absorbeix tota la pluja, tota la irradiació solar, que promou el no escalfament del planeta; perdrem moltes espècies”, ha assegurat el seu portaveu, Josep Domínguez, en declaracions a l’ACN, i ha recordat que a Miramar hi ha catalogades més de 300 espècies d’animals i plantes, de les quals una desena estan protegides.

Els manifestants durant la lectura del manifest fet davant de l'Ajuntament de Cunit | ACN
Els manifestants durant la lectura del manifest fet davant de l’Ajuntament de Cunit | ACN

Els ecologistes volen que es modifiqui el POUM i esperen que el Govern inclogui aquest projecte a la revisió del Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral per tal de protegir-lo. De moment, però, exigeixen una moratòria d’un any, ja que no està inclòs al Pla Director, i també que el POUM sigui canviat no només per deixar-ne fora aquest projecte sinó també els de pla Plana del Castell i el bosc de Cal Santó. Sobre les indemnitzacions que es podrien haver de pagar si finalment es frena el projecte, Domínguez va explicar que són poc probables: “No hi ha cap document que les acrediti, hem consultat amb advocats i entitats com SOS Costa Brava i ens diuen que és molt poc probable perquè encara no s’ha aprovat la modificació del POUM que aprova el sector de Miramar”.

Nou comentari