MonPlaneta
Una expedició de ‘bicis solars’ recorre Europa, i fa parada a Catalunya
  • CA

‘The Sun Trio’ ha passat aquesta setmana per Catalunya en el marc de la ruta que els duu a creuar Europa amb bicicletes equipades amb plaques solars. Aquesta és la quarta edició d’una iniciativa que enguany porta els participants a visitar 28 països europeus, de Brussel·les a Lió, tot recorrent 10.000 quilòmetres.

“El participant més ràpid ha creuat Europa en 33 dies, no crec que amb cotxe puguis fer-ho en menys de 20 dies, així, doncs, no hi ha molta diferència; això significa que estem creant una nova forma de mobilitat”, ha dit el fundador de la iniciativa, Florian Bailly.

La primera edició de l’esdeveniment es va dur a terme en 2013, amb una expedició que anava des de França fins al Kazakhstan i Bailly ha explicat que la va impulsar després de realitzar un viatge des de França al Japó en solitari amb la primera bicicleta solar, fa 10 anys amb la voluntat de promoure l’ús de bicicletes amb panel solar.

En el seu pas per Barcelona, el belga Dirk Wheels i una parella suïssa que està fent aquest viatge com a lluna de mel, Daniel Jenni y Sibylle Felder, van ser rebuts per diverses autoritats, entre les quals, el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro i l’adjunta a l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Sílvia Casorrán. Aquesta última ha comentat que “The Sun Trip és una bona oportunitat per repensar com ens movem i com consumim energia” i ha recordat que el sector del transport és responsable del 30% de les emissions d’Europa.

Per poder fer l’expedició la majoria dels participants han construït les seves pròpies bicicletes perquè, en paraules de Bailly, n’hi ha molt poca producció: “Estem segurs que en el futur es podrà anar a una botiga i comprar una bicicleta solar“.

La majoria d’aquestes bicicletes compten amb bateries que carregades només amb energia solar tenen una autonomia d’uns 150 kilòmetres i quan les bateries estan completament descarregades triguen unes tres hores a carregar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa