La badia de Santa Mònica, a Califòrnia, ha vist com part de les seves platges, davant la ciutat de Los Angeles, eren tancades per protegir la salut dels banyistes. La raó ha estat el vessament de prop de 64 milions de litres d’aigues residuals al mar, provinents de la planta de tractament Hyperion, la més antiga i la més gran de la ciutat, en funcionament des de 1894.

Segons sembla, l’accident va tenit lloc aquest diumenge, les autoritats estan investigant-ne els motius i els serveis d’emergència van ser avisats de manera immediata, cosa que va derivar en el tancament de més de tres quilòmetres del litoral californià. Les platges continuaran tancades fins que les mostres recollides assegurin que no hi ha quantitats altes de bacteris ni altres contaminants a les aigües. Segons el Departament de Salut de Los Angeles, l’abocament es va fer com una mesura d’emergència per impedir que el sistema fallés i s’aboquessin encara més aigües residuals al mar després que la planta s’inundés a causa d’una gran quantitat de deixalles, activant el sistema de seguretat que va començar a alliberar fins a un 6% del seu contingut.

Segons les darreres informacions, la planta torna a funcionar amb normalitat i s’espera que la badia de Santa Mònica i les seves platges tornin a ser segures properament.

Nou comentari

Comparteix