MonPlaneta
Un ós arrossega una dona fora de la seva tenda en plena nit i la mata

Una infermera de Califòrnia (Estats Units) de 65 anys va ser morta per un ós bru a l’estat nord-americà de Montana. Segons informen les autoritats, l’animal l’hauria arrossegat fora de la tenda a mitja nit i després l’hauria matat. Els agents de la policia i de medi ambient de l’estat estan pentinant la zona per trobar i matar l’ós, que pesa uns 181kg i es considera molt perillós. Les autoritats fins i tot estan fent servir un vehicle aeri dotat de tecnologia infraroja per trobar-lo com més aviat millor. També s’han parat trampes a una zona propera, a poca distància d’una granja de pollastres on, la mateixa nit, l’ós va matar uns quants animals.

La víctima, Leah Lokan, s’havia aturat al poble d’Ovando, molt a prop de la frontera amb el Canadà, durant una ruta amb bicicleta amb la seva germana i una amiga. Segons expliquen els testimonis, l’animal es va apropar al seu campament aproximadament a les tres de la matinada d’aquest passat dimarts. Els campistes van aconseguir fer-lo fugir i Lokan i les seves companyes, que dormien a una altra tenda, van treure tot el menjar que hi tenien les van tancar bé abans de tornar a dormir. L’ós, però, va tornar, va treure Lokan de la seva tenda i va acabar amb la seva vida.

Tot i que els óssos que ataquen les persones no sempre són morts perquè la seva agressivitat podria estar justificada per haver estat una trobada accidental o perquè l’animal protegís les seves cries, les circumstàncies en què s’ha produït la mort de Leah Lokan fan que l’ós sigui considerat una amenaça i per tant, si se’l captura, serà eutenasiat tan bon punt es comprovi que l’ADN de l’animal coincideix amb el recollit al lloc dels fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa