Una infermera de Califòrnia (Estats Units) de 65 anys va ser morta per un ós bru a l’estat nord-americà de Montana. Segons informen les autoritats, l’animal l’hauria arrossegat fora de la tenda a mitja nit i després l’hauria matat. Els agents de la policia i de medi ambient de l’estat estan pentinant la zona per trobar i matar l’ós, que pesa uns 181kg i es considera molt perillós. Les autoritats fins i tot estan fent servir un vehicle aeri dotat de tecnologia infraroja per trobar-lo com més aviat millor. També s’han parat trampes a una zona propera, a poca distància d’una granja de pollastres on, la mateixa nit, l’ós va matar uns quants animals.

La víctima, Leah Lokan, s’havia aturat al poble d’Ovando, molt a prop de la frontera amb el Canadà, durant una ruta amb bicicleta amb la seva germana i una amiga. Segons expliquen els testimonis, l’animal es va apropar al seu campament aproximadament a les tres de la matinada d’aquest passat dimarts. Els campistes van aconseguir fer-lo fugir i Lokan i les seves companyes, que dormien a una altra tenda, van treure tot el menjar que hi tenien les van tancar bé abans de tornar a dormir. L’ós, però, va tornar, va treure Lokan de la seva tenda i va acabar amb la seva vida.

Tot i que els óssos que ataquen les persones no sempre són morts perquè la seva agressivitat podria estar justificada per haver estat una trobada accidental o perquè l’animal protegís les seves cries, les circumstàncies en què s’ha produït la mort de Leah Lokan fan que l’ós sigui considerat una amenaça i per tant, si se’l captura, serà eutenasiat tan bon punt es comprovi que l’ADN de l’animal coincideix amb el recollit al lloc dels fets.

Nou comentari

Comparteix