MonPlaneta
Un lleopard de les neus, positiu per Covid al Zoo de San Diego
  • CA

Un lleopard de les neus del Zoo de San Diego (Califòrnia, Estats Units) ha donat positiu per coronavirus, segons informa la cadena nord-americana CNN a la seva pàgina web. El parc es troba en plena campanya de vacunació per protegir els seus animals però aquest felí encara no l’havia rebut. Segons explica el mitjà nord-americà, dijous passat els experts del zoològic van observar que el lleopard de les neus tenia tos i mocs i per això el van sotmetre a la prova. Tot i el resultat positiu, el zoo afirma que no sap com es va poder infectar l’animal, que forma part d’una espècie de què només queden entre 4.000 i 6.000 exemplars arreu del món.

El lleopard de les neus sembla que es troba bé i no té cap altre símptome que els descrits. Els seus companys d’hàbitat, d’altra banda, una lleopard de les neus femella i dos lleopards de l’Amur, han estat posats en quarantena i se’ls controla de prop. No és el primer cop als Estats Units que aquesta espècie de fèlid dóna positiu per Covid, ja que el desembre de 2020 tres exemplars del zoo de Louisville, a Kentucky, van infectar-se amb el virus, probablement contagiats per un membre asimptomàtic de la plantilla del zoo.

Pel que fa al Zoo de San Diego, el parc va començar a vacunar els seus animals contra la Covid el passat mes de gener amb un producte no pensat per a l’ús en humans. Entre els vacunats hi ha els grans simis del zoològic, que van rebre la vacuna després que els goril·les donessin positiu pel virus, per bé que es van recuperar completament. Ara, els treballadors del parc miren de vacunar els animals més susceptibles d’infectar-se, com són tots els felins que hi viuen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa