MonPlaneta
Els túnels dels teixons desfermen el caos al sistema ferroviari neerlandès

Els teixons que caven túnels sota les vies del tren són responsables d’un enorme caos ferroviari que està afectant els Països Baixos. Segons informa la cadena britànica BBC, aquests animals i les seves excavacions subterrànies són responsables de cancel·lacions de combois i del tancament de línies senceres del sistema de trens neerlandès.

Els teixons són una espècie protegida

Els serveis del nord i el sud del país s’estan veient afectats greument i alguns serveis, de fet, estaran aturats durant com a mínim una setmana. En declaracions a la cadena pública del Regne Unit, responsables del servei ferroviari del país han afirmat que no se sap quan es podrà resoldre el problema ja que els teixons són una espècie protegida i, per tant, cal anar amb compte a l’hora d’abordar aquest problema.

El segon incident en una setmana

Aquest passat dimarts, la línia entre les localitats de Den Bosch i Boxtel, al sud del país, va ser tancada a causa dels túnels excavats pels teixons sota les vies, i és el segon cop en una setmana que s’ha de prendre una mesura com aquesta, segons ha explicat John Voppen, CEO de ProRail, la companyia encarregada del manteniment de la xarxa de transport ferroviari neerlandès.

Els túnels dels teixons són un malson per als operadors ferroviaris neerlandesos | Joshua Mayer / Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)
Els túnels dels teixons són un malson per als operadors ferroviaris neerlandesos | Joshua Mayer / Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

L’activitat d’aquests animals ha augmentat molt

Una inspecció recent ha mostrat que l’activitat dels teixons a l’hora d’excavar ha augmentat molt darrerament, cosa que suposa un perill directe per a la seguretat de les vies i, per tant, dels combois que hi passen per sobre. En el cas de la línia Den Bosch – Boxtel – Eindhoven, és una ruta molt important de connexió entre el nord i el sud del país, però el pas de trens de passatgers i mercaderies estarà afectat, com a mínim, fins dimarts vinent.

Els operadors ferroviaris han de demanar permís per molestar els teixons

No és, però, el primer problema, ja que a l’altra banda del país, al nord, a principis d’aquest mes els túnels dels teixons també van fer que els serveis de tota una línia se suspenguessin, en aquest cas durant tot un mes. Tot plegat és perquè, per tal de molestar els animals en els seu hàbitat natural i, és clar, per moure’ls, els operadors ferroviaris primer han de demanar permís a les autoritats.

Més notícies
Aquestes petites gambes poden fer petar les seves pinces a una velocitat increïble | J. Harrison
Les ‘gambes pistola’ joves són els animals més ràpids del mar
Són 20 cops més veloces que els adults, que poden trencar la barrera del so amb les pinces
Noves propostes per protegir les llúdrigues a l’Ebre: passos de fauna i senyalització de carreteres
Nou exemplars del mustèlid han mort a les interseccions de les vies amb els rius a Flix, Caseres o Benifallet
La zona desmilitaritzada entre les dues Corees és una de les fronteres més perilloses del món | Driedprowns / Wikimedia Commons (CC BY 2.5)
La frontera entre les dues Corees ha esdevingut un gran refugi de fauna
Està protegida per tanques, camps de mines i milers de soldats, impedint que cap humà hi entri
Aquest pas de fauna permetrà connectar de manera segura dos hàbitats que havien quedat separats
Comença la construcció del pas de fauna més gran del món
Creuarà per sobre els 10 carrils de l'autopista 101 a Los Angeles (Califòrnia), permetent una connexió crucial entre hàbitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa