MonPlaneta
Tractorada a Peralada contra “el caprici” d’un ric que vol fer-se un aeròdrom
  • CA

Aquest diumenge passat, una vintena de pagesos van sortir amb els seus tractors per protestar el projecte de construir un aeròdrom a Peralada, un projecte que, com van explicar en declaracions a l’ACN, no és “res més que el caprici d’una persona amb recursos” ja que l’aeròdrom d’Empuriabrava és a deu minuts amb cotxe i no gaire més lluny dels de Viladamat i Ordís. La protesta va recórrer el tram de l’N-260 que enllaça Peralada amb Llançà i els tractors van ser escortats en tot moment per dotacions dels Mossos d’Esquadra. La protesta va generar una petita cua a la carretera però sense més conseqüències.

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, que va assistir a l’acte, va demanar a les administracions que tinguin “sentit comú” i evitin que es dugui a terme un projecte que “malmetria el territori”. “El que ha de fer la gent que ve de fora és adaptar-se”, va afirmar Caball, que va lamentar que el propietari de la finca no parlés amb els veïns i tirés pel dret amb la seva idea “només perquè té recursos”. Una actitud que consideren negativa ja de bon principi ja que, a més de tenir una idea completament forassenyada, el propietari de les terres la vol dur a terme sense tenir cap consideració ni pels seus veïns ni per l’indret on viu, només en virtut de la seva capacitat econòmica de pagar les obres necessàries.

Pacte Unió de Pagesos
Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, en una imatge d’arxiu

És per això que els pagesos van demanar a les administracions que “tinguin sentit comú” a l’hora de valorar aquesta proposta que “no té cap sentit”. “A banda que hi ha masos on hi ha molta ramaderia, el que ens molesta és que no hi ha gaire transparència i encara no entenem com no s’ha aturat en una zona inundable. Hem de pensar que es tracta d’un caprici d’una persona que té recursos i que vol aterrar amb la seva avioneta davant de casa seva. Això el 2021 no té massa sentit”, assenyala Caball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa