MonPlaneta
Tenyeixen un camp de remolatxa de colors per veure si l’oculta dels pugons
  • CA

Un equip de científics ha posat en marxa un experiment, consistent a tenyir un camp de remolatxa de colors, per veure si això aconsegueix ocultar les plantes de les plagues, com ara els pugons. Segons explica la cadena britànica BBC, aquesta prova pilot ha estat impulsada per l’Organització de Recerca en la Remolatxa Britànica (BBRO) i s’està duent a terme a Morley Farms, una granja de Norfolk, a l’est d’Anglaterra.

Amagar les plantes dels pugons

La idea bàsica és que una mena de ‘labor de retalls’ de plantes de diversos colors podria ajudar els conreus a quedar ocults davant algunes plagues i, per tant, ser una alternativa natural a l’ús de pesticides. Segons explica el granjer David Jones a la mateixa BBC, les plagues de la remolatxa poden reduir la producció en un 50% en un mal any, i és per això que estan mirant de trobar-hi una solució.

Els camps de remolatxa sucrera han estat tenyits de diversos colors fent servir colorant alimentari. Així, esperen poder veure si aquesta mena de camuflatge els amaga de la vista dels pugons i, si ho fa, quins són els colors més eficients a l’hora d’evitar que aquests insectes aterrin damunt d’un cultiu que, segons el mateix Jones, és “un repte” fer créixer a Anglaterra, no només per la climatologia sinó també per les males herbes i, especialment, pels pugons, que els ataquen i els encomanen malalties.

Els pugons són una de les plagues més perilloses per a molts conreus | Pxhere
Els pugons són una de les plagues més perilloses per a molts conreus | Pxhere

Els primers resultats semblen positius

Controlar aquesta plaga, doncs, és una necessitat, i aconseguir fer-ho sense pesticides sempre és una opció preferible. Segons el doctor Alistair Wright del BBRO, l’ús de colorant obre els conreus és una manera de “reduir el contrast” entre la remolatxa immadura i el sòl. Així, com que se sap que la vista és un dels sentits que fan servir els pugons quan migren, tenyir els camps podria ocultar-los i que no els ataquessin.

Tot i que sembla que de moment ja hi ha hagut alguns “signes positius primerencs”, no es podran donar resultats oficials de l’efectivitat d’aquesta tècnica fins després de la collita.

Més notícies
Els participants al Simposi de Viticultura Regenerativa han participat, al final de les conferències, en una roda de preguntes moderat per la periodista Margalida Ripoll | A.S.
L’agricultura regenerativa es reivindica com a canvi de paradigma
L'Associació de Viticultura Regenerativa ha celebrat el seu segon simposi al Vinseum de Vilafranca del Penedès
La desforestació per fer lloc a l'agricultura és un dels grans motors de degradació del sòl | Pixabay
L’agricultura ja ha degradat el 40% de la superfície de la Terra
Un informe de l'ONU assenyala l'agricultura com la principal responsable d'aquest procés insostenible
Les inundacions, cada cop més habituals pel canvi climàtic, són un problema no només pels danys immediats sinó per l'amenaça que suposen per a la seguretat alimentària | Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides
Descobreixen una manera de fer més resistents els conreus a les inundacions
L'exposició a una molècula posa les plantes en un 'mode d'emergència' que en millora la supervivència
Associació de conreu de triticale i pèsol a un camp experimental de l’IRTA
Rescatar sis conreus orfes a Europa pot ser una alternativa al monocultiu
Un projecte amb participació catalana vol augmentar la biodiversitat del cultiu amb civada, ordi pelat, triticale, fajol, faves i tramús

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa