MonPlaneta
Roses tornarà a limitar l’accés al Cap de Creus durant part de l’estiu

Enguany l’Ajuntament de Roses continuarà amb les mesures de limitació d’accés al Part Natural del Cap de Creus durant part de l’estiu per evitar els problemes i la gran saturació d’anys anteriors, després del que qualifiquen de “molt bons resultats” el 2021. Així, el consistori vol actuar contra la gran afluència de turistes i altres visitants que provocava una pressió al medi que no era compatible amb els objectius de protecció de la natura del Parc Natural.

Un altre dels objectius de la mesura és evitar els riscos potencials pels usuaris en cas d’episodis o emergències que requereixin activar protocols de protecció civil. En base a estudis previs i als resultats de 2021, entre el 15 de juliol i el 31 d’agost es prohibirà l’accés al parc a vehicles de quatre o més rodes de 10:30 del matí a 16:30 de la tarda, mentre que l’estacionalment de vehicles a les cales del Parc Natural estarà prohibit entre les 00 i les 06h.

Les càmeres seran una de les maneres com es garantirà el respecte per les mesures de control d'aglomeracions | Ajuntament de Roses
Les càmeres seran una de les maneres com es garantirà el respecte per les mesures de control d’aglomeracions | Ajuntament de Roses

Una barrera de pas per controlar l’accés

Com ja es va fer l’any passat, la barrera de pas se situarà a l’encreuament entre la carretera de Montjoi i el mirador de Punta Falconera i estarà gestionat per dues persones: un informador del Parc Natural i un altre de l’Associació d’Empresaris de Roses-Cap de Creus, en un nou exemple de la col·laboració de les tres entitats en la gestió d’aquest espai natural. D’altra banda, la pista de terra de la carretera de Montjoi a Punta Falconera només permetrà circulació de baixada, mentre que la que comunica la carretera de Motjoi fins al pla de les Gates estarà tancada tot l’estiu.

Excepcions

Les limitacions, doncs, es fixen per a vehicles de 4 o més rodes, permetent circular vianants, motocicletes, ciclomotors, bicicletes i altres durant tot el dia. Es faran excepcions, és clar, amb els propietaris, familiars i visites a propietaris de finques i immobles, les empreses de serveis a les activitats i els propietaris, els clients amb reserva de les activitats dins del parc, els vehicles de serveis, seguretat, etc i les empreses amb llicència, totes elles amb l’acreditació o la declaració signada corresponent.

Per mantenir informats els visitants de què poden i què no poden fer, l’Ajuntament treballa per fer fulletons explicatius en diversos idiomes que es distribuiran a l’Oficina de Turisme i al punt de control. A més, també es reforçarà la senyalització informativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa