MonPlaneta
Preocupació als Estats Units per la mort inexplicable de centenars d’ocells

Els experts en fauna d’almenys sis estats dels Estats Units estan investigant la misteriosa malaltia i mort de centenars d’ocells al sud i el mitjà oest del país, que va començar el mes passat i que afecta sobretot el gaig nord-americà, la merla cuada comuna i els estornells. Segons informa la cadena NBC, els símptomes que experimenten les aus abans de morir són ulls ressecs o inflats, espasmes i pèrdua de l’equilibri. Els experts informen que es comporten com si s’haguessin quedat cecs o no fugen quan se’ls acosta una persona. A vegades també es queden quiets i tremolant.

S’han observat aus amb aquests símptomes als estats de Kentucky, Ohio, Indiana, Maryland, Virgínia i Virgínia Occidental, a més de a la capital del país, Washington D.C., i és per això que s’ha format un grup multiestatal de recerca per mirar de treure l’entrellat a aquesta situació, un procés complex perquè caldrà fer diverses rondes de proves al laboratori. Les sospites sobre què pot estar causant aquesta mortalitat inclouen l’ús de pesticides, la propagació d’una malaltia infecciosa o fins i tot el despertar de milers de milions de cigales, que va tenir lloc fa poc.

El mes de setembre passat, l’estat de Nou Mèxic va viure un episodi semblant però molt més greu, amb el que podrien ser centenars de milers d’ocells morint a un ritme alarmant, i els experts no estan segurs si aquests dos fets tenen relació. De moment, les autoritats han demanat a la població que informi de qualsevol ocell mort sospitós i també que retirin qualsevol aliment que els hagin deixat perquè els receptacles poden fer que diversos animals i espècies intercanviïn patògens. A més, també es demana que les menjadores i els abeuradors d’ocells es netegin amb una solució amb un 10% de lleixiu i que les persones evitin tocar cap au.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa