MonPlaneta
Posen pròtesis a les potes d’una nadó girafa perquè pugui caminar bé
  • CA

Una nadó girafa de només tres mesos d’edat ha rebut pròtesis per a les seves potes perquè pugui caminar bé, segons informa ‘Sky News’. La responsable de construir els aparells ha estat Ara Mirzaian, que duu trenta anys fent aquesta mateixa feina per a atletes paralímpics però també per a infants amb escoliosi.

Un defecte de naixement molt rar

L’animal, batejat amb el nom de Msituni, va néixer amb un problema molt estrany que feia que les potes del davant es no es dobleguessin com tocava. Segons els experts del Zoo Safari Park de San Diego, a Califòrnia (Estats Units), si no es corregia aquest defecte, que li impedia caminar i mamar, podia morir immediatament.

Msituni hauria mort perquè, sense la pròtesi, no podia caminar | San Diego Zoo Safari Park
Msituni hauria mort perquè, sense la pròtesi, no podia caminar | San Diego Zoo Safari Park

Una operació pionera

Msituni patia d’hiperextensió de l’equivalent del múscul cubital anterior dels humans, i és per això que el parc va avisar la Clínica Hanger, on Mirzaian fa dècades que ajudava persones però mai no havia tingut cap pacient animal. Tot i això, va fer servir motllos de les potes de la girafa i, en vuit dies, va fer unes pròtesis de fibra de carboni que fins i tot reprodueixen les taques de les girafes.

Tot i que Mirzaian afirma que al principi va trobar el cas “força surrealista”, mirzaian va posar-se a treballar immediatament. Veient l’èxit que va tenir, es va emocionar tant que la va abraçar. “Va ser extraordinari veure un animal així caminar amb una pròtesi”, va afirmar, a afegint que se “sentia bé” per haver “salvat la vida a una girafa”. Tot i que en principi se li havien de posar dues pròtesis, al final amb una de sola n’hi va haver prou.

Al cap de 10 dies, el problema de Msituni va quedar totalment corregit. Aquesta experiència, a més, resultarà molt útil tant pel camp de la medicina com pel de la veterinària, ja que va suposar un treball per adaptar unes pròtesis inicialment pensades per a humans perquè s’adaptessin a un animal en concret i, en aquest cas, un amb unes característiques físiques molt diferents de la majoria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa