MonPlaneta
Un pescador captura un peix daurat de 30 quilos a França
  • CA

Un pescador britànic, Andy Hackett, ha capturat un dels peixos daurats més grossos que s’han pescat mai. Amb un pes de 30 quilos, aquest exemplar, una femella batejada com ‘La Pastanaga’, va ser capturat a França després d’una batalla de 25 minuts i és el segon més gros de què es té notícia, segons explica la cadena nord-americana CNN.

Tot i el seu aspecte, en realitat aquest peix no és un carpí daurat sinó un híbrid entre una subespècie de la carpa comuna a Europa i una carpa koi, una altra subespècie nativa de l’Àsia. Viu a la regió de la Xampanya on, per la seva forma, la seva mida i el seu color, feia temps que era coneguda pels pescadors. Capturar-la, però, no ha estat gens fàcil, i Hackett ho va aconseguir el passat 3 de novembre.

Un indret on pescar peixos enormes

BlueWater Lakes, l’empresa que gestiona el llac on la va pescar, ofereix als pescadors espais on intentar capturar un dels peixos enormes que hi viuen, que poden superar els 20 quilos i, en alguns casos, fins i tot els 40. La Pastanaga va ser introduïda al llac fa 20 anys com una mena de reclam, un repte pels pescadors, i des d’aleshores ha continuat creixent però no se la veu gaire sovint.

Exemplar de carpa comuna
Exemplar de carpa comuna

Després de pescar-la i pesar-la, La Pastanaga va ser tornada al llac en compliment amb la política del llac de no endur-se cap de les captures. Segons Blue Water, a més, sempre curen les lesions que puguin haver patit els peixos abans de reintroduïr-los a l’aigua.

Uns peixos que poden causar estralls

Les carpes i els carpins formen part d’una gran família present a gran part del món i que, no obstant això, poden causar danys ecosistèmics molt importants si van a parar a hàbitats que no són els seus. És el cas dels carpins daurats, els peixets taronges tan típics de les peixeres, que si arriben als rius i els llacs són considerats una espècie invasora i, a més, poden créixer fins a mides que sorprendrien els seus antics propietaris.

De fet, en moltes d’aquestes espècies, el creixement no s’atura durant tota la seva vida així que, en exemplars molt vells, es poden observar mides realment espectaculars.

Més notícies
Un exemplar de carpí vermell | Pixabay
Aconsegueixen ensenyar uns peixos a conduir
Un equip de científics israelians demostra la capacitat d'aprenentatge dels carpins vermells i, a més, refuta el mite sobre la durada de la seva memòria
La nova espècie de peix destaca per la seva coloració irisada | Maldives Marine Research Institute
Descobreixen un peix multicolor que viu a més de 50 metres de profunditat
Ha estat trobat a les Maldives i és el primer descrit per un científic d'aquest país
Els peixos arquer tenen un mètode de caça únic, disparant aigua a pressió a preses que són a la superfície | Wikimedia Commons
Descobreixen com ho fa el peix arquer per abatre preses escopint aigua
Aquest animal tan curiós dispara aigua als insectes de terra ferma per fer-los caure i menjar-se'ls
Després d'un petit entrenament, algunes rajades poden aprendre a fer sumes i restes, una capacitat totalment i inesperada | Peakpx
Alguns peixos són capaços de sumar i restar
Els científics no tenen ni idea de per què els deuen servir aquestes habilitats matemàtiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa