MonPlaneta
Mor un elefant d’un any després de perdre mitja trompa en una trampa
  • CA

Un elefant de Sumatra de només un any d’edat ha mort després d’haver perdut la meitat de la trompa a la trampa d’uns caçadors furtius, segons ha informat la cadena britànica BBC. L’incident ha tingut lloc a Indonèsia, on l’animal, un exemplar d’una espècie en perill crític d’extinció, va ser abandonat pel seu ramat en quedar immobilitzat per la trampa.

Finalment, un grup d’habitants del poblat d’Aced Jaya el va trobar i va aconseguir alliberar-lo. El van entregar a una agència de preservació de fauna salvatge, on van mirar d’atendre’l el millor que van poder. El primer que van haver de fer, lamentablement, va ser amputar-li la meitat de la trompa per mirar de contenir la infecció, però pel que sembla estava massa estesa i el bebè elefant va morir només dos dies més tard. En declaracions recollides per la BBC, el cap de l’Agència de Conservació de Recursos Naturals d’Aced, Agus Arianto, va declarar que van fer “el millor que van poder per ajudar-lo” però que, finalment, “no el van poder salvar perquè la ferida era greu i estava infectada”.

El petit elefant de Sumatra, amb la trompa amputada, poques hores abans de morir | EPA
El petit elefant de Sumatra, amb la trompa amputada, poques hores abans de morir | EPA

La mort d’aquest petit elefant, recorda la cadena britànica, només és la darrera d’una llarga llista d’incidents amb caçadors furtius que han tingut lloc últimament, la majoria dels quals tenen relació amb els elefants de Sumatra. Aquesta espècie està considerada en perill crític d’extinció perquè els seus hàbitats naturals, a les illes de Borneo i Sumatra, estan desapareixent ràpidament a causa de la deforestació i, a més, són perseguits pels caçadors furtius, que venen els seus ullals al mercat negre. El pobre cadell que ens ocupa, de fet, va ser només una víctima encara més innocent del que és habitual: el passat mes de juliol, el cadàver d’un elefant adult va ser trobat decapitat i amb els ullals arrencats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa