MonPlaneta
Fauna, pols sahariana a la neu… fotografies premiades d’Aigüestortes
  • CA

La XXVIII edició del concurs de fotografia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha guardonat amb el primer premi la fotografia ‘Un roc al Mar’ d’Adrià Sanromà, que mostra una fusió dels dos elements més presents al Parc: l’aigua i la roca granítica.

El primer premi del XXVIII Concurs de Fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes, 'Un roc al Mar' d'Adrià Sanromà
El primer premi del XXVIII Concurs de Fotografia del Parc Nacional d’Aigüestortes, ‘Un roc al Mar’ d’Adrià Sanromà

A més, però, també s’han premiat quatre imatges més que són, en segona posició ‘Encuentros i Microcosmos’ de Lucía Higuera, dues captures de fauna, i la zona de Capdella, que repeteix protagonisme a les fotografies que han estat reconegudes amb el tercer premi amb ‘Fi de via’ i ‘Papallones Estany Gento’, enviada per Xavier Salvat. Una granota, un lluert i un tritó són els protagonistes del quart premi, obtingut per Glòria Freixas. La periodista Marta Lluvich, fotògrafa de l’Agència Catalana de Notícies, ha rebut el cinquè premi del concurs d’enguany per ‘Catifa sahariana als peus dels Encantats’, que mostra un curiós incident meteorològic on es barregen la pols del desert i la neu del Pirineu.

El cinquè premi del XXVIII Concurs de Fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes, 'Catifa sahariana als peus dels Encantats', de Marta Lluvich
El cinquè premi del XXVIII Concurs de Fotografia del Parc Nacional d’Aigüestortes, ‘Catifa sahariana als peus dels Encantats’, de Marta Lluvich

El jurat va resoldre els guanyadors de la XXVIIIa edició del premi fotogràfic del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici el passat dia 17 de novembre en una votació que es va dur a terme de manera telemàtica. A banda dels cinc guardonats esmentats, també s’han premiat fotos de les Falles de l’Alta Ribagorça en blanc i negre. En concret, ha rebut un l’accèssit la imatge titulada ‘Els menairons: Durro i Sant Quirc’.

El jurat que s’ha encarregat d’emetre el veredicte del concurs d’enguany ha estat composat per Maria Merced Aniz Montes, directora conservadora del Parc Nacional, el fotògraf Antoni Añó, i Anselm Ros, representant de la Fundació Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). En total, al premi s’hi havien presentat 128 fotografies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa