Un viver de Nova Gal·les del Sud, a Austràlia, ha enxampat un coala que entrava a les seves instal·lacions per alimentar-se dels eucaliptus que hi cultiven. Segons explica la cadena britànica BBC, els treballadors del centre van trigar mesos a aconseguir enxampar l’animal ‘in fraganti’ mentre s’alimentava dels seus plançons, quan ja havia causat danys valorats en més de 3.500€.
Un misteri que no podien resoldre
La BBC cita el propietari del viver, Humphrey Herington, que relata com va passar força temps mirant d’esbrinar qui era el lladre que s’estava menjant els seus eucaliptus. Primer va pensar que podien haver estat cabres o bé un opòssum. Quan van començar a observar fulles mastegades, els treballadors del centre no van detectar cap senyal ni petjades que els permetessin saber quin animal havia estat.
La golafreria d’en Claude el va descobrir
La investigació detectivesca del personal del viver va incloure, fins i tot, la col·locació d’una trampa per a opòssums i l’examen d’excrements per mirar de descobrir el culpable. Finalment, però, va ser el mateix coala, batejat com a Claude, que va descobrir-se tot sol perquè va ser massa golafre. Un dia, en entrar a la feina, Herington va trobar-se’l mig marejat i massa tip com per poder-se moure’s, envoltat de restes de plantes.

L’amo del viver reconeix que la situació li va fer certa gràcia i que no s’hagués imaginat mai que hauria estat un coala. Immediatament el va embolicar amb una tovallola i se’l va endur a fora, a uns arbres situats a 300 metres del viver. Al cap d’un parell dies, però, en Claude va tornar a entrar-hi per menjar eucaliptus, i és per això que ara s’ha construït una tanca protectora per impedir que continuï amb les seves incursions nocturnes.
Uns eucaliptus que volen salvar la seva espècie
El més curiós de tot és que els eucaliptus que es menjava en Claude estan sent conreats, precisament, per millorar els seus hàbitats, ja que l’espècie està en perill a la regió i es calcula que, si no millora la seva situació, hi podrien haver desaparegut abans del 2050. Els incendis forestals, les malalties, les sequeres i els canvi d’usos del sòl són, segons els experts, les principals causes del seu declivi.
Precisament, que en Claude hagi entrat al viver a buscar menjar ha fet augmentar la preocupació, ja que durant els 20 anys d’història del centre no havia passat mai. Això fa pensar Humphrey Herington que, potser, hi ha escassetat de menjar a la zona.