MonPlaneta
Les notícies de flora i fauna més llegides de 2021

Els fets que envolten la flora i la fauna del nostre planeta, la seva varietat i les coses increïbles que poden arribar a fer. D’atacs d’óssos fins a aparicions d’animals enormes en llocs insospitats, passant per antigues tradicions que inclouen la mort d’éssers vius o femelles que es reprodueixen després d’anys de no veure un mascle ni de lluny, 2021 ha estat ple de notícies que han cridat poderosament l’atenció dels lectors de ‘Món Planeta’.

Amb aquest any a punt d’acabar-se, recuperem alguns d’aquests esdeveniments que, per la seva raresa o espectacularitat, o per haver descobert a molts l’existència d’espècies que fins aleshores ignoraven, han estat llegides per milers i milers de persones. Tot un privilegi per a les persones que fem possible ‘Món Planeta’, que esperem poder continuar duent-vos tota la informació, dels grans descobriments a les rareses més sorprenents, i comptar amb la vostra confiança.

L'ós negre just abans de ser retornat a la natura | Colorado Parks and Wildlife
Ós negre | Colorado Parks and Wildlife

1 – Un ós arrossega una dona fora de la seva tenda en plena nit i la mata. Els fets van tenir lloc a Montana (Estats Units) i les autoritats van muntar una operació de cerca de l’animal per matar-lo.

L'arna trobada a Queensland | Mount Cotton State School
L’arna trobada a Queensland | Mount Cotton State School

2 – Troben una arna gegantina a dins d’una escola. Amb més d’un pam d’amplada i uns trenta grams de pes, aquesta arna australiana és un dels insectes més grans que existeixen.

El peix abissal que ha aparegut mort a Califòrnia | Crystal Cove State Park
El peix abissal aparegut mort a Califòrnia | Crystal Cove State Park

3 – Un peix abissal monstruós apareix mort en una platja. Els experts no entenen com ha aparegut intacte tan lluny del seu hàbitat natural.

L'Ispera, el tauró nascut per partenogènesi | Aquari de Cala Gonone
L’Ispera, el tauró nascut per partenogènesi | Aquari de Cala Gonone

4 – Un tauró femella pareix després de 10 anys en un aquari sense mascles. Aquest naixement per partenogènesi és el primer que s’observa en la seva espècie.

Dofins morts a les illes Faroe, seguint una tradició centenària | Sea Shepherd
Dofins morts a les illes Faroe, seguint una tradició centenària | Sea Shepherd

5 – La mort de més de 1.400 dofins en un dia a les Faroe revifa la polèmica sobre una antiga tradició. La quantitat d’animals caçats en un sol dia ha batut un rècord que es mantenia des de 1940.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa