Els Agents Rurals han desmantellat un punt de venda il·legal d’ocells fringíl·lids a Taradell (Osona). Després de mesos d’investigació i diverses vigilàncies per part d’agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA), es va constatar que en un magatzem situat al nucli urbà d’aquesta localitat es feia compravenda d’aquests ocells destinats a la participació en concursos de cant. L’escorcoll d’aquest espai i un domicili es va fer l’11 d’agost durant una operació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Vic per comprovar si s’estava produint un delicte contra la fauna consistent en la tinença i venda d’espècies protegides. Durant la inspecció, es van comissar 139 exemplars.Concretament, al magatzem van localitzar 119 ocells fringíl·lids (45 caderneres, 36 pinsans, 36 verdums i 2 passerells) que estaven en gàbies per a la venda, junt amb material com ara gàbies, abeuradors, fundes i altres complements i aliments. També es van comissar productes veterinaris destinats a la venda. L’activitat de comerç no estava registrada.

El material comissat a Taradell (Osona) que es venia de forma il·legal | Agents Rurals
El material comissat a Taradell (Osona) que es venia de forma il·legal | Agents Rurals

A l’habitatge de l’investigat van trobar 20 ocells més i amb indicis que se’ls havia administrat productes estimulants per a la participació en concursos de cant. Es van comissar més de 100 envasos d’aquests productes que s’han portat a analitzar. Aquest tipus de productes podrien ser perjudicials per la salut dels ocells i fins i tot podrien haver provocat la mort prematura de com a mínim de dos exemplars. Al domicili també van comissar 2.497 euros, presumptament provinents de la venda il·legal d’ocells fringíl·lids.

Els ocells es van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i se’ls fer fer una avaluació veterinària. Els exemplars més joves que estaven en bon estat es van alliberar al medi natural. Els reclams i altres ocells amb problemes sanitaris van quedar ingressats per aconseguir la seva recuperació.

Nou comentari