MonPlaneta
Denuncien que la poca aigua al pantà de la Torrassa està matant alguns peixos
  • CA

La Federació Catalana de Pesca i la Societat de Pescadors la Guingueta i Espot (Pallars Sobirà) han denunciat la mort de peixos al pantà de la Torrassa a causa de la caiguda sobtada del nivell de l’aigua. Endesa, gestora del pantà, ha fet “un descens de cota” durant la nit per dur a terme feines de manteniment i ha provocat que alguns animals quedessin atrapats a les algues del pantà. Els Agents Rurals n’han aixecat acta. La companyia elèctric apunta que la cota s’ha mantingut dins “dels marges normals” per aquesta presa en tot moment.

El pantà de la Torrassa acumula un excés d’algues i sediments i això fa molt difícil la gestió mediambiental de l’espai. Arran de l’excés d’algues, des de l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu es treballa per redactar un projecte que tingui com a objectiu reduir al mínim l’impacte de l’elodea, una planta invasora que està desplaçant les autòctones del pantà i que posa en perill la salut de l’ecosistema aquàtic de la Torrassa. Des d’Endesa s’han mostrat disposició a treballar conjuntament amb l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i la societat de pescadors per enllestir aquest projecte i acabar d’una vegada per totes amb aquesta espècie invasora i els problemes que genera.

Un peix atrapat a l'embassament de la Torrassa | ACN
Un peix atrapat a l’embassament de la Torrassa | ACN

La Federació Catalana de Pesca creu que “el buidatge salvatge” del pantà de la Torrassa fet per Endesa és “una mala pràctica” i un “maltractament” d’una de les millors zones de pesca de truita del nostre país, tant pel nombre de permisos concedits com perquè és un dels destins preferits de guies i agències de pesca i, també, perquè fins i tot és l’escenari d’esdeveniments internacionals. La Federació proposa com a mesura recuperació alliberar a la Torrassa les truites grosses del proper rescat de truites que es faci al canal de Sossís, al Pallars Jussà, situat també a la conca de la Noguera Pallaresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa