MonPlaneta
Comissen 109 animals vius amagats a l’equipatge de dues dones a Bangkok
  • CA

Dues dones van ser arrestades a l’Aeroport Suvarnabhumi de Bangkok, a Tailàndia, després que les autoritats descobrissin que transportaven 109 animals vius, segons informen les autoritats del país. En un comunicat fet públic pel Departament de Parcs Nacionals i Conservació de Flora i Fauna, el govern tailandès explica que els animals van ser trobats a l’interior de dues maletes gràcies a la inspecció amb raigs X.

Quatre mamífers i 105 rèptils

A la mateixa nota, el Departament detalla que els animals descoberts, que eren a punt de ser trets del país de contraban, eren dos porc espins blancs, dos armadillos, 35 tortugues, 50 llangardaixos i 20 serps. Les dues dones, de nacionalitat índia i de 38 i 24 anys, es disposaven a pujar a un avió amb destí a l’aeroport de Chennai, al seu país, quan els animals que transportaven a l’equipatge van ser descoberts, cosa que va dur les autoritats a arrestar-les.

A l'equipatge de les dues dones també hi havia una cinquantena de llangardaixos vius | Departament de Parcs Nacionals i Conservació de Flora i Fauna
A l’equipatge de les dues dones també hi havia una cinquantena de llangardaixos vius | Departament de Parcs Nacionals i Conservació de Flora i Fauna

El tràfic d’animals, un problema greu

Ara, s’enfronten a càrrecs penals per haver infringit la Llei de Conservació i Protecció de Fauna de 2019, la Llei de Malalties Animals de 2015 i la Llei de Duanes de 2017. Aquest cas, però, no és únic, ja que Tailàndia i els països del voltant tenen un problema greu amb el tràfic d’animals, també a través dels aeroports. L’any 2019, les autoritats índies van informar que un home arribar a l’aeroport de Chennai, on també volaven aquestes dues dones, havia tret un lleopard d’un mes d’edat del país, també a dins del seu equipatge.

Segons el darrer informe de l’agència TRAFFIC, que segueix el contraban d’animals arreu del món, entre els anys 2011 i 2020 els 18 aeroports que hi ha a l’Índia van practicar 140 comissos que van interceptar més de 70.000 exemplars d’animals salvatges, tant nadius com exòtics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa