MonPlaneta
Un ciclista sobreviu a l’atac d’un ós donant-li una puntada de peu
  • CA

En un cop de sort, un ciclista va aconseguir sobreviure a l’atac d’un ós de més de 200 quilos de pes dimarts passat. Segons expliquen els Agents de Fauna d’Alaska, als Estats Units, en un comunicat, l’home va declarar que pedalava sol per la zona de Cantwell, en aquest mateix Estat nord-americà, quan va veure com un gran ós bru apareixia a uns quinze metres d’ell i s’hi aproximava corrents. Davant d’això, el ciclista va saltar de la bicicleta i va començar a cridar-li tan fort com va poder, una estratègia que es diu que pot aconseguir espantar aquests animals.

L’ós, però, va continuar aproximant-s’hi ràpidament i aleshores, segons el testimoni de l’home, es va llençar a terra i es va protegir el cap de l’atac de l’animal. En el procés, probablement, va donar una puntada de peu a la cara a l’ós, que li va mossegar una cama per sota el genoll però, just després, es va retirar cap a la vegetació de la mateixa manera que havia aparegut. El ciclista, en veure que l’ós fugia, va trucar un amic perquè l’anés a buscar i va dirigir-se a un centre mèdic, on el van atendre per la mossegada i també per un tall. Segons el testimoni, l’ós estava tot sol i devia pesar uns 200 quilos. A més, tot i que el ciclista va explicar que duia una arma de foc al damunt, no la va fer servir.

Als Estats Units, com a altres indrets del món on els óssos són una presència habitual, els atacs d’aquests animals són rars però passen. Sense anar gaire lluny, a l’estat també nord-americà de Montana, el passat mes de juliol, un ós va entrar al campament que havien improvisat uns excursionistes, va arrossegar una dona fora de la tenda on dormia i la va matar, probablement buscant el menjar que tenia guardat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa