MonPlaneta
Califòrnia cerca un ós de 225kg que ha entrat per la força a 30 cases
  • CA

Les autoritats de l’estat nord-americà de Califòrnia estan buscant un ós negre d’uns 225 quilos de pes que ha entrat per la força a 28 cases i ha causat danys importants a més de trenta propietats. Segons el Departament de Pesca i Fauna Salvatge de l’estat, l’animal, que ha estat batejat “Hank el Tanc”, volta per la zona de Tahoe Keys, al sud del llac del mateix nom, i de moment no s’han hagut de lamentar danys ni a persones ni a animals de l’àrea.

La cadena nord-americana CNN informa que els habitants de la zona han col·lapsat les línies de la policia i que s’ha informat de més de 100 avistaments de l’ós que, segons sembla, ha estat causant problemes des de la primavera de 2021. La situació va ser especialment forta durant la primavera i la tardor, quan l’animal estava acumulant calories per sobreviure a l’hivern. En aqueta etapa, anomenada d’hiperfàgia, els óssos mengen i beuen gairebé contínuament i, en el cas d’aquest animal, no només ha perdut la por a la gent sinó que el relaciona amb l’accés a aliments. Com que és tan gros, a més, fins i tot pot tombar portes i entrar a les cases a buscar menjar.

Hank el Tanc | Bear League
Hank el Tanc | Bear League

Davant d’això, les autoritats es planegen diverses opcions, com ara capturar l’ós i traslladar-lo a un altre hàbitat, posar-lo en un centre de fauna o un zoològic o, finalment, eutanasiar-lo. Aquesta darrera possibilitat, és clar, preocupa els defensors dels animals, que creuen que caldria valorar totes les altres possibilitats. El trasllat dels animals o el seu ingrés en centres, però, també té efectes en la seva salut mental.

Mentre no es pren una decisió definitiva, l’animal, que va ser vist fa poc caminant per un carrer de Tahoe Keys, continua en llibertat, i les autoritats recomanen als seus habitants que es mantinguin alerta i que guardin el menjar de manera responsable per evitar que l’ós se senti atret per la seva olor.

Més notícies
Dimitri Kokh
Els óssos polars han ocupat una antiga base soviètica
Un fotògraf rus ha aconseguit unes fotografies espectacular dels animals vivint als edificis abandonats
Exemplar d'ós bru | Cedida
La llarga història de convivència de l’os amb els humans al Pirineu
Durant molts anys es caçava i l’os s’havia vist com a una gran feristela i aquest va ser el motiu de la seva rarificació a finals del segle passat
Un cap de bestiar atacat per l'os a la Val d'Aran | ACN
Confirmen la mort de cinc caps de bestiar per quatre atacs d’ós a l’Aran
Els indicis apunten a què el responsable seria Goiat i el Conselh Generau planteja iniciar el protocol per capturar-lo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa