MonPlaneta
L’Aquàrium inaugura ‘SOS Oceans’, activitats per a la tornada a l’escola

L’Aquàrium de Barcelona vol que la singular tornada a l’escola d’aquest any sigui el menys complicada possible. Per això ha dissenyat el programa d’activitats familiars ‘SOS Oceans’ per a les tardes de setembre. A més, el centre marí més gran del món pel que fa a fauna mediterrània també recupera ‘Dormir entre Taurons’, una de les propostes més demanades pels menuts i que va ser aturada per la Covid-19, i també manté la diversió els caps de setmana amb accions que ja són tradicions entre els barcelonins.

Activitats per a tots els públics

A partir d’aquest mateix dilluns, 5 de setembre, ‘SOS Oceans’ posa a disposició de les famílies tot d’activitats per garantir la diversió i acompanyar els infants en aquesta tornada a l’escola on molts d’ells tindran les tardes lliures durant aquest mes. De dilluns a divendres, l’Aquàrium planteja el repte de resoldre el Joc de Pistes, una activitat entretinguda per a tots els públics i on els petits podran convertir-se en ‘Aquaexplorers’ alhora que contribueixen a conservar el fons marí. A més, també podran participar al Taller de Reciclatge i crear criatures marines reutilitzant residus.

Conèixer millor els pingüins i els taurons

Les famílies que vagin a L’Aquàrium els caps de setmana podran resoldre tots els seus dubtes sobre els pingüins preguntant al seus cuidadors a ‘Converses entre plomes’. Cada dissabte, a les 16:30, podran saber com viuen, com es comporten i com afecten els problemes mediambientals a aquestes aus, entre d’altres. Els diumenges serà l’hora de descobrir el món dels taurons, uns animals en perill d’extinció que són imprescindibles pels oceans. Es podran veure des de la zona tècnica mentre els especialistes fan les explicacions pertinents, en una activitat recomanada a infants de més de 6 anys, amb places limitades i a què cal inscriure’ls el mateix dia al tauell d’informació.

‘Dormir entre Taurons’ i ‘Aquarista per un dia’

Un divendres al mes, a més, L’Aquàrium recupera ‘Dormir entre Taurons’, una de les activitats preferides dels menuts i que es va aturar per complir amb les retriccions per la pandèmia de Covid-19. Aquesta acció té aforament per a 20 nens. Una altra activitat que torna després de l’èxit de la temporada passada és ‘Aquarista per un dia’. Un dissabte al mes, els infants que vulguin conèixer les funcions de cuidador i la seva importància podran participar en una experiència en què, durant 6 hores, seran part de la plantilla de L’Aquàrium. Així, podran fer les feines que els aquaristes fan cada dia, com ara cuidar els animals, netejar els espais, preparar el menjar de diverses espècies –rajades, taurons, peixos tropicals, pingüins…– i alimentar-ne alguns. Aquesta activitat té aforament per a 15 menors i està destinada a nens i nenes d’entre 8 i 14 anys. Tan per a aquesta activitat com per a ‘Dormir entre Taurons’ cal inscripció prèvia i el termini ja és obert.

Una aposta ferma per la sostenibilitat i el medi ambient

Dins les accions de sostenibilitat i conscienciació de ‘SOS Oceans’, L’Aquàrium forma part del grup de mecenes del projecte OceanCats, que vol traslladar a la societat el problema que pateixen els nostres mars i oceans per l’excés de productes de plàstic. En passat 3 de setembre, l’equip de rem va començar la ‘I Travessia Sostenible de L’Aquàrium de Barcelona’, que al llarg de quatre dies els durà fins la reserva marina de les illes Columbretes i acabarà al Port de Castelló.

La protecció del fons marí i la conservació de les seves espècies són dues de les tasques més destacades que duu a terme L’Aquàrium de Barcelona. Això l’ha dut a ser reconegut com a Centre de Conservació Marina del Mediterrani. A més, és empresa turística sostenible internacional des que Biosphere li va concedir l’acreditació l’any 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa