MonPlaneta
Els animals estan canviant de forma per mirar d’adaptar-se al canvi climàtic
  • CA

Hi ha animals de sang calenta que, segurament adaptant-se als perills del canvi climàtic, estan canviant físicament. Segons un estudi fet a Austràlia i que ha estat publicat a la revista ‘Trends in Ecology & Evolution’, els becs, potes i orelles de moltes espècies s’estan fent grans per permetre’ls regular millor la temperatura en un món cada cop més càlid, una situació que afecta especialment els ocells.

D’entre els animals estudiats, les que més han crescut són algunes espècies de lloros australians, el bec dels quals ha crescut entre un 4% i un 10% des de 1871. Això podria voler dir que s’estan adaptant al canvi climàtic, però no que els canvis siguin suficients, especialment si es té en compte que el planeta s’escalfa més ràpid del que ells poden canviar. A més, tampoc no és clar que aquesta evolució els ajudi, i no s’hauria de veure com a res positiu perquè vol dir que la situació és prou greu com perquè els animals es vegin empesos a canviar en tan poc temps.

El que sí que és ben conegut és que, als climes més càlids, els animals tenen apèndix més grans, com ara les ales o els becs, que els ajuden a controlar la temperatura. Alhora, també són més petits, perquè un cos més petit acumula menys calor. Així, un altre estudi recent també indica que els ocells fa quatre dècades que s’estan encongint, si més no als Estats Units. Sembla, doncs, que s’estan produint canvis clars en molts animals, però cal més recerca per saber com d’estesa està aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa