MonPlaneta
Els Agents Rurals comissen 62 ocells protegits a Olot
  • CA

El cos d’Agents Rurals ha informat de la intervenció de 62 ocells fringíl·lids d’espècies protegides en un operatiu que ha tingut lloc a Olot (Garrotxa). En una acció contra la captura, la tinença i el tràfic d’aquests animals, els Agents Rurals han comissat més de vint caderneres, mes de vint passerells, una desena de pinçans i vuit verdums, que han estat traslladats al Centre de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

Un cop al Centre, també s’ha descobert que algunes d’aquestes aus havien estat usades com a reclam per capturar-ne d’altres, una pràctica que també està prohibida. En aquesta mateixa operació, els Agents Rurals han comissat arts de caça il·legals com ara reclams electrònics i dos tipus diferents de xarxes il·legals.

L’home a qui s’han intervingut els ocells ha estat denunciat per un delicte contra la fauna protegida, ja que la normativa actual en aquest àmbit indica que està prohibida tant la captura com la cria d’ocells fringíl·lids, i tots els que hagin nascut en captivitat han de dur una anella inviolable que demostra que compleixen la normativa. Comerciar amb qualsevol d’aquestes espècies, en qualsevol cas, està prohibida, i trencar aquestes lleis es castiga, segons preveu el Codi Penal, amb entre sis mesos i dos anys de presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa