MonPlaneta
85 mil euros per premiar bones pràctiques d’agricultors i ramaders a les Gavarres

La Diputació de Girona ha presentat aquesta setmana una nova línia de subvencions per afavorir les bones pràctiques agràries a l’entorn del massís de les Gavarres, impulsada pel Servei de Medi Ambient. Aquesta línia d’ajuts va dirigida a agricultors i ramaders, i està dotada amb un total de 85.000 euros, amb un màxim de 3.500 euros per beneficiari.

La iniciativa busca fer compatible l’activitat agrària i la conservació de la natura dins l’Espai Natural de les Gavarres i als seus entorns. Atès que l’agricultura i la ramaderia intensiva generen impactes ambientals nocius per als ecosistemes i els espais naturals, l’objectiu d’aquests ajuts és fomentar pràctiques més sostenibles, com ara l’agricultura ecològica o la ramaderia extensiva. La línia de subvencions de la Diputació s’estrena ara a les Gavarres, però la intenció de la corporació és estendre aquestes bones pràctiques agràries a altres indrets de la demarcació de Girona en els propers anys.

Les actuacions subvencionables

Les principals actuacions que se subvencionaran seran la gestió d’espais oberts, la ramaderia extensiva (incloent-hi les pastures al bosc i la instal·lació d’abeuradors), la conservació d’elements seminaturals (com ara marges, tanques vives, murs de pedra seca o basses i sèquies), el foment de la fertilitat del sòl i la producció ecològica.

Es poden beneficiar d’aquests ajuts els ramaders i agricultors de l’àmbit territorial del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de les Gavarres i del sòl urbanitzable inclòs dins de l’anella de carreteres que l’envolta (N-II, C-65, C-31 i C-66).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa