MonPlaneta
Les nostres tries a l’hora de menjar influeixen en el canvi climàtic
  • CA
| xx

Els canvis en la nostra alimentació són una manera de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle que són conseqüència directa de la producció de menjar. El que s’ha estudiat menys, en canvi, és si les alternatives més baixes en emissions són una realitat pel que fa a capacitat de producció i assequibilitat i com podrien afectar tant a la dieta dels ciutadans d’arreu del món com, també, al canvi climàtic en sí mateix. Ara, un estudi ha analitzat detingudament les emissions de gasos d’efecte hivernacle directament relacionades amb les tries dels consumidors dels Estats Units i ha arribat a la conclusió que, si els nord-americans deixessin de banda les proteïnes animals, podrien influïr de manera força important en la reducció d’emissions i, per tant, en el canvi climàtic. La investigació ha estat publicada a la revista ‘Food Policy’ i ha estat realitzada per investigadors de les universitats de Missouri, Tufts i Connecticut amb la col·laboració del Servei de Recerca Econòmica del Departament d’Agricultura dels Estats Units.

En aquell país, la compra de vedella, pollastre, porc i altres carns és la que ocupa una part més important dels diners que es gasten en menjar a cada casa. Per tant, sembla senzill arribar a la conclusió que si s’aconsegueix animar els consumidors perquè triïn aliments que tinguin un cost més baix en emissions es podria influir de manera palpable en el canvi climàtic, ja que la indústria alimentària nord-americana és responsable aproximadament del 16% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels Estats Units. Els investigadors van fer el càlcul en base a dades representatives de les compres i a una eina de l’Agència de Protecció Ambiental nord-americana que calcula les emissions de gasos d’efecte hivernacle en cada pas de la cadena de subministraments, del cultiu/engreix fins a la cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa