MonPlaneta
Una panda gegant dona a llum dos cadells bessons en un zoo de França
  • CA

La panda gegant Huan Huan, nom que significa “feliç” en xinès, ha donat a llum a dos cadells bessons al Zoo Beauval del municipi francès de Saint-Aignan-sur-Cher. Segons informa AFP, aquests són els tercers cadells de la panda i la seva parella Yuan Zi, després del primer fill nascut l’any 2017 i que van batejar amb el nom de Yuan Meng.

“Els dos nadons estan perfectament sans i són magnífics“, deia orgullós Rodolphe Delord, president del Zoo-Parc.

Segons els experts, la reproducció de pandes en captivitat o en estat salvatge és difícil. Per això, quan Huan Huan i Yuan Zi van aconseguir establir “contacte” vuit vegades en un cap de setmana, els funcionaris del zoo es van emocionar. En paral·lel, els veterinaris van realitzar una inseminació artificial per assegurar l’èxit de la relació.

El primer cadell de Huan Huan, Yuan Meng, pesa ara més de 100 quilograms i s’enviarà aquest any a la Xina, on s’estima que hi ha 1.800 pandes gegants que viuen en estat salvatge i 500 en captivitat. Per la seva altra banda, i segons les mateixes fonts del zoo, els dos cadells bessons hauran d’esperar a tenir nom fins que els triï Peng Liyuan, l’esposa del president xinès Xi Jinping.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa