Un equip d’investigadors ha descobert proves directes que els dinosaures s’alimentaven de mamífers. En un article publicat a la revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’, un equip d’investigadors descriu un fòssil de principis del període Cretaci, fa uns 120 milions d’anys, on es pot veure clarament el darrer àpat d’un d’aquests rèptils: un petit animal de la mida d’un ratolí.
Un petit dinosaure cobert de plomes
El depredador és, concretament, un exemplar de Microraptor zhaoianus, un dinosaure amb plomes que feia menys d’un metre de llargada. Les restes van ser trobades a Liaoning, al nord-est de la Xina, fa aproximadament dues dècades, i són conegudes pel seu bon estat de preservació, amb restes clares de les plomes que tenia a les ales i a les potes. De fet, aquest exemplar concret és un dels primers dinosaures emplomallats que es van descobrir.

Un descobriment sense precedents
Al lloc on hi havia hagut els seus intestins, un investigador va observar el que semblava el peu d’un petit mamífer primitiu, d’aproximadament un centímetre de llargada. És la primera vegada a la història que es troben proves tan clares del consum de mamífers per tal dels dinosaures, ja que la probabilitat de fer una troballa com aquesta és extremadament rara.
Informació molt útil sobre la dieta dels dinosaures
De fet, fins ara només s’han trobat 21 exemplars de dinosaures on es conservessin les restes fòssils del seu darrer àpat. Un número molt petit i que posa de manifest la importància d’aquest descobriment que, a més, també ajuda a col·locar els Microraptor a la llista dels anomenats carnívors generalistes, que s’alimenten de molts tipus de preses diferents i que, per tant, tenen un paper important a l’hora d’estabilitzar els ecosistemes on viuen.