MonPlaneta
Troben uns gerros de pedra enormes de fa milers d’anys a l’Índia
  • CA

Un equip d’investigadors de tres universitats d’Austràlia i l’Índia han anunciat que, en aquest darrer país, s’han trobat 65 gerros de pedra enormes que tenen milers d’anys d’antiguitat. Segons creuen els seus descobridors, que han presentat la troballa en un article a la revista ‘Journal of Asian Archaeology’, aquests objectes es podrien haver fet servir en rituals funeraris antics.

Nombrosos i variats

Els gerros han estat trobats a l’estat d’Assam, al nord-est del país, i estaven repartits en quatre jaciments diferents. Les seves formes i mides són diferents, amb algunes altes i cilíndriques, altres més arrodonides… A més, algunes estaven parcialment o total enterrades. La seva semblança amb alguns recipients semblants trobats a Laos i a Indonèsia podria donar pistes sobre el seu origen, tot i que ara mateix, en els tres casos, és desconegut.

Els gerros són molt diferents entre ells però, tot i això, els investigadors creuen que tenen un origen comú que fins ara no s’ha pogut descobrir | Tilok Thakuria

Un origen incert

Una de les vies d’investigació que s’estan seguint són les històries recollides pel poble naga, un grup ètnic nadiu de la regió, que expliquen que s’havien trobat gerros d’aquest tipus plens de restes humanes cremades i alguns collarets i altres artefactes. El fet, però, és que quan es van localitzar eren buides i les tapes que segurament havien tingut havien desaparegut.

En qualsevol cas, no és la primera vegada que es troba un jaciment d’aquest tipus a la regió. Druant els darrers anys, aquests gerros, que es calcula que són dels volts de l’any 400 abans de Crist, han estat trobats en 10 indrets més, i el número total de recipients localitzats és de més de 700. Això, a més, fa pensar en la possibilitat que, si es coninuen cercant, se’n trobin molts més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa