MonPlaneta
Un grup d’escolars descobreix una espècie extingida de pingüí gegant
  • CA

L’any 2006, un grup de joves aficionats a la natura de Hamilton (Nova Zelanda), que encara anaven a l’escola, van desenterrar uns fòssils misteriosos d’entre la pedra sorrenca del port de Kawhia. Han hagut de passar quinze anys perquè, finalment, aquelles restes hagin estat identificades com les d’una nova espècie de pingüí gegant, extingit des de fa moltíssim temps.

La descripció de l’exemplar i la seva identificació com a membre d’una espècie desconeguda fins ara s’ha publicat a la revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’. Aquest pingüí gegant, batejat amb el nom de ‘Kairuku waewaeroa’, que vol dir “potes llargues” en Maori, la llengua dels nadius de Nova Zelanda, va viure fa entre 27,3 milions d’anys i 34,6 milions d’anys a Zealandia, un antic continent, de la mida d’Austràlia, que a dia d’avui es troba gairebé completament sota les aigües del Pacífic Sud. Pel que fa a la seva mida gegant, es calcula que media gairebé 140 centímetres, més del que medien els escolars que el van descobrir.

Aquest pingüí, doncs, és una via d’accés per descobrir el passat de Nova Zelanda, ja que va viure en una època on la forma dels continents i els oceans va canviar moltíssim i, segons algunes teories, l’actual Nova Zelanda es trobava totalment submergida en unes aigües poc profundes. A més, aquests fòssils ens mostren quin tipus d’animals habitaven la zona aleshores i com, sorprenentment, n’hi havia de molt grans però que ens resultarien força familiars. La manera com va ser descobert, a més, és un exemple de la importància de la curiositat i del respete per la natura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa