MonPlaneta
Descobreixen les restes del darrer tigre de Tasmània
  • CA

Les restes del darrer tigre de Tasmània, la famosa espècie de carnívor marsupial extingida fa més de 85 anys, han estat descobertes recentment a l’armari d’un museu d’aquesta illa australiana. Segons explica la cadena ‘ABC’ en un article a la seva pàgina web, fins ara ningú no s’havia adonat de la importància de la pell i l’esquelet d’aquest exemplar concret, que va morir al Zoo de Hobart el 7 de setembre de 1936.

Les restes del darrer tigre de Tasmània duien més de vuit dècades 'perdudes' al museu | TMAG
Les restes del darrer tigre de Tasmània duien més de vuit dècades ‘perdudes’ al museu | TMAG

Les restes d’aquesta femella de tigre de Tasmània, de fet, es creia que havien estat traslladades al Museu i Galeria d’Art de Tasmània (TMAG), però se’n va perdre la pista. Ha fet falta una investigació pràcticament detectivesca a càrrec de l’investigador Robert Paddle i l’encarregada de zoologia de vertebrats del museu, Kathryn Medlock, per localitzar i identificar la pell i l’esquelet de l’animal, que eren en un armari de l’oficina d’ensenyament del museu.

Una errada que per sort ha pogut ser corregida

Després d’haver estat registrades i catalogades de manera incorrecta, les restes van anar a parar on no tocava. En el cas de la pell, de fet, com que és la més ben conservada que té el museu, fins i tot va ser treta per participar en exposicions itinerants sense que ningú es pensés que era la del darrer tigre de Tasmània que va existir. Segons els experts, el fet que aleshores es creiés que encara hi havia tigres vivint en llibertat va fer que, en el seu moment, no es donés la importància que tenien ni als ossos ni a la pell.

Tant la pell com els ossos han estat traslladats per tal d'assegurar-ne la preservació | TMAG
Tant la pell com els ossos han estat traslladats per tal d’assegurar-ne la preservació | TMAG

Un cop identificades les restes, tant la pell com l’esquelet han estat traslladats a la secció zoològica del museu, on han estat guardats en les millors condicions possibles per tal que durin molt de temps sense malmetre’s. Aquest descobriment, en qualsevol cas, posa punt i final al misteri de què havia passat amb el darrer tigre de Tasmània.

Més notícies
El tigre de Tasmània va ser caçat fins l'extinció entre els segles XIX i XX | Domini Públic
Un projecte mirarà de ‘ressuscitar’ el tigre de Tasmània, extingit el 1936
Els científics faran servir les darreres tecnologies per mirar de fer-lo tornar a la vida
Un dels moments de la jornada al Col·legi d'Economistes
L’impacte econòmic de la pèrdua de biodiversitat, a debat
Territori i Sostenibilitat i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible organitzen la jornada ‘Prosperitat sense Natura’ per aprofundir en els efectes de la degradació del medi ambient
Una expedició buscarà l'”Endurance”, el vaixell de Shackleton perdut a l’Antàrtida
El buc va ser esclafat pel gel i es va enfonsar el 1915. La seva tripulació va sobreviure durant mesos en un dels entorns més extrems del món fins a tornar a la civilització.
Darrere aquest text religiós s'hi amagava un fragment del primer catàleg d'estrelles de la història | Museu de la Bíblia
Troben un text perdut del pare de l’astronomia sota un còdex medieval
Hiparc, inventor de l'astrolabi, va ser un dels primers a fer un catàleg d'estrelles al segle II abans de Crist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa