MonPlaneta
Intensifiquen la vigilància marina del Cap de Creus i les Medes per preservar-ne els valors naturals

Els Parcs Naturals de Cap de Creus i del Montgrí, illes Medes i del Baix Ter del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural intensifiquen per aquest estiu la vigilància marina per continuar preservant els valors naturals d’aquests dos espais protegits marins.

Durant l’estiu, els dos Parcs Naturals comptaran amb un equip de patrons informadors que es desplaçaran amb una embarcació pròpia per a cadascun del Parcs, recomanant, orientant i informant els visitants d’aquelles activitats i usos que es poden fer en aquests espais naturals protegits. A més, enguany es comptarà per primer any amb la presència regular de la Unitat Marina del Cos de Mossos d’Esquadra, el qual també realitzarà tasques de patrullatge per l’àmbit litoral del Parc. Aquestes tasques vénen a sumar-se a les que ha estat fent fins ara el Cos d’Agents Rurals a través del Grup de Suport Marítim, el qual aquest any comptarà amb una nova embarcació, que permetrà desenvolupar la tasca amb major eficàcia.

Els objectius de la vigilància són, per una banda, de caire informatiu, atès que molts usuaris de l’espai marí sovint no coneixen bé les activitats i usos que es poden realitzar a l’espai, o pròpiament els millors indrets per a gaudir d’aquests usos de forma sostenible i, per altra, les tasques sancionadores de persones que comenten infraccions, si es dóna el cas. En especial es vol evitar que hi hagi presència humana a les Reserves Naturals Integrals, tant terrestres com marines, es vol evitar el furtivisme, la pesca submarina a les Reserves Naturals Parcials, el fondeig en llocs on es pot causar dany a les praderies de posidònia, ecosistemes de gran valor ecològic o l’acampada i l’encesa de focs a les cales per la gran amenaça que això suposa. Cal recordar que l’ús de fogons de gas és assimilable a encendre un foc amb llenya o carbó pel risc que comporta de provocar un incendi..

A més de l‘àmbit marí, tant el Cos d’Agents Rurals com la Unitat Regional de Medi Ambient del Cos de Mossos d’Esquadra realitzaran tasques per la part terrestre dels Parcs Naturals, complementant també la presència dels informadors/es que els dos Parcs Naturals tenen als seus Punts d’Informació adreçat a les persones que visiten aquestes àrees naturals protegides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa