MonPlaneta
SpaceX s’alia amb Vast per construir la primera estació espacial privada

SpaceX i la ‘start-up’ californiana Vast s’han aliat amb l’objectiu de construir la primera estació espacial privada del món i ampliar les fronteres del turisme espacial. L’empresa d’Elon Musk seria l’encarregada de dur els components a l’espai amb als seus coets i també de dur-hi i fer tornar els passatgers, segons va anunciar Vast aquest dimecres.

La idea d’un multimilionari de les criptomonedes

La ‘start-up’, que va ser fundada per Jed McCaleb, un multimilionari que es va fer ric amb les criptomonedes, ha anunciat que el nom de l’estació serà Haven-1 i que serà finançada íntegrament per Vast i per una aportació de 300 milions de dòlars feta personalment per McCaleb. Així, fins que no s’hagi acabat la construcció de l’estació espacial i pugui generar ingressos, no s’espera que hi hagi inversions externes.

La col·laboració de SpaceX és clau per a l'èxit del projecte | Vast
La col·laboració de SpaceX és clau per a l’èxit del projecte | Vast

Els sistemes de suport vital seran els de SpaceX

Segons han explicat, s’espera que la posada en òrbita del mòdul únic de què estarà formada l’estació es produeixi el mes d’agost de 2025. Més endavant, però, s’espera que es pugui connectar com a mòdul a una estació més grossa. Per avançar en el desenvolupament d’alguns dels sistemes necessaris, comptaran amb la col·laboració de SpaceX. Així, per exemple, els sistemes de suport vital per a la tripulació estaran, probablement, basats en els de la nau Dragon, estalviant haver-lo de desenvolupar des de zero.

La cursa per ser els primers

No obstant això, Vast i SpaceX no estan soles en aquesta cursa: hi ha diverses empreses més, algunes de les quals tenen el suport de la NASA, que estan treballant per crear noves estacions espacials per substituïr l’Estació Espacial Internacional, en òrbita des de l’any 2000 i a què queda poc temps de vida útil.

A més del coet per posar l’estació en òrbita, SpaceX també s’encarregarà d’entrenar els quatre membres que formaran la primera tripulació de la Haven-1, que serà anomenada Vast-1. A més, Vast ja està venent fins a quatre seients per a la missió inaugural a l’estació, que estan oberts tant a agències espacial com a científics o simplement milionaris amb ganes de viure uns dies a l’espai.

Més notícies
Si a l'Estació Espacial Internacional ja hi han crescut pebrots picants, ara és l'hora dels tomàquets | NASA / ESA
La NASA plantarà tomaqueres a l’Estació Espacial Internacional
L'Estació Espacial Tiangong ja està completada i té un munt d'experiments científics programats | Shujianyang (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)
L’estació espacial de la Xina ja està acabada
Durant una dècada s'hi volen fer més de 1.000 experiments científics
Esbós d'una cocteleria a un hotel Hilton fora de la Terra | Arxius Hilton, Universitat de Houston
Un hotel a l’espai el 1967: un somni que semblava proper i que encara no ha arribat
Un article de la CNN explica com, abans que l'home arribés a la Lluna, Barron Hilton ja estudiava construir-hi un hotel
La línia entre la nit i el dia vista des de l'Estació Espacial Internacional | Christina Koch (NASA)
L’Estació Espacial Internacional maniobra per esquivar deixalles russes
La plataforma orbital ha activat el seus propulsors per evitar una col·lisió amb restes d'un prova militar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa