MonPlaneta
El Parc Astronòmic del Montsec va rebre més de 24.000 visitants el 2021
  • CA

El Parc Astronòmic del Montsec, a Àger (Noguera), va tancar la temporada 2021 amb 24.443 visitants, un 63% més que l’any anterior. Tot i que les xifres han estat més altes, les restriccions per la Covid-19 han impedit recuperar els nivells prepandèmics. El tret de sortida de la temporada va ser el 19 de febrer de 2021 per a grups escolars i universitaris; a mitjans de març va obrir portes al públic general i ha estat operatiu fins aquest diumenge, adaptant el format de les activitats per garantir la seguretat.

Des del Parc expliquen a l’Agència Catalana de Notícies que el Festival d’Astronomia va superar les expectatives i que el Cicle de Música sota les Estrelles va esgotar l’aforament. Per les restriccions, durant la primavera no es van poder oferir les sessions de nit, la seva activitat més important. Tot i això, van poder fer sessions d’observació diürnes i activitats lectives per a escoles i grups d’estudiants, amb una afluència que consideren “força destacable”. Així, l’observació diürna per al públic general ha representat el 34% del total de les visites.

El Parc Astronòmic del Montsec, de nit | Parc Astronòmic del Montsec
El Parc Astronòmic del Montsec, de nit | Parc Astronòmic del Montsec

A l’estiu es van reprendre les activitats nocturnes i durant la tardor l’assistència de visitants al Parc va ser major que l’esperada, fins a ser el millor mes d’octubre de les tretze temporades de funcionament del Parc Astronòmic. A més, es van reprendre activitats extraordinàries com el Festival d’Astronomia que, del 8 al 12 d’octubre, va rebre gairebé 1.300 visitants, superant les previsions amb escreix i assolint l’aforament complet a diverses activitats del programa. També cal destacar el Cicle de Música sota les Estrelles, que va esgotar les entrades en els seus quatre concerts, reunint un total de 419 persones.

El 2021 també es va reconèixer l’activitat del Parc Astronòmic. A la primera Conferència Internacional d’Astroturisme, va rebre el Premi Starlight 2020 en Educació i Difusió d’Astronomia, un guardó a la seva tasca de divulgació de l’astornomia i el cel fosc i a les condicions d’observació excepcionals que té.

Durant una mica més d’un mes, el Parc tanca les portes i durà a terme tasques de manteniment ordinàries abans de tornar a obrir a partir del proper 18 de febrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa