MonPlaneta
Un nou informe sobre OVNIs vol ajudar la NASA a investigar-los

Un nou informe elaborat per experts independents afirma que la NASA podria tenir un paper molt important a l’hora d’investigar-los, recollint més dades sobre aquest fenomens inexplicats. Així ho va anunciar aquest dijous la mateixa agència espacial nord-americana, que apunta que el document, de 33 pàgines de llargada, és el fruit de la creació d’un grup de treball el 2022 per tal de traçar un full de ruta perquè la NASA avaluï els OVNIs i els estudiï científicament.

Cap prova concloent de l’existència d’intel·ligències extraterrestres

Una de les conclusions principals de l’informe és que, en totes les dades que han estudiat aquests experts i científics, no han trobat cap prova concloent que aquests fenòmens tinguin el seu origen en intel·ligències extraterrestres i que la NASA podria fer servir els seus satèl·lits i altres instruments de què disposa per mirar de treure’n l’entrellat. En aquest sentit, i en resposta a l’informe, l’agència ha anunciat que nomenarà el seu primer director d’investigació en UAP, la nova denominació dels antics UFO. El seu nom, però, no serà anunciat públicament per impedir que sigui assetjat o objectiu de burles.

Un dels vídeos d'OVNIS fets públics entre 2017 i 2018
Un dels vídeos d’OVNIS fets públics entre 2017 i 2018

La NASA es mirarà “seriosament” el fenomen

L’administrador de la NASA, Bill Nelson, va subratllar que és “el primer cop que la NASA pren accions concretes per mirar seriosament” el fenomen. Així, afirma, “comencem sense cap noció preconcebuda però entenen que sóm en un món de descobriments”. Nelson va explicar que hi ha la possibilitat, per exemple, de fer servir la intel·ligència artificial per repassar quantitats enormes de dades disponibles i creuar-les per aconseguir tenir una idea més clara de què passava exactament en el moment en què es van produir ‘avistaments’ que fins ara no s’han pogut explicar.

A l’informe també es fa èmfasi en la necessitat de combatre l’escepticisme i els prejudicis que poden fer que alguns testimonis d’OVNIs no vulguin parlar-ne, cosa que impedeix la investigació científica i seriosa sobre la matèria. Alhora, però, també reconeix que els testimonis oculars sovint poden ser poc fiables i difícils de corroborar, i és per això, precisament, que reclama un marc de treball rigorós, científics, i basat en les dades disponibles.

Més notícies
El Capitoli, a Washington, amb l'edifici del Senat en primer terme | Wikimedia Commons

El fenomen OVNI arriba al Senat dels Estats Units

Les agències d'intel·ligència nord-americanes hauran de donar explicacions davant la cambra alta, que els ho ha demanat
James Corden entrevistant Barack Obama per via telemàtica | CBS

Obama, sobre els vídeos d’OVNIs: “No sabem exactament què són”

L'expresident dels Estats Units va respondre així en ser preguntat en un programa de televisió sobre les imatges captades per alguns aviadors i que han estat reconeguts com a vàlids per l'Armada nord-americana

VÍDEOS | La Marina dels Estats Units reconeix la veracitat d’unes imatges d’OVNIS

El diari 'The New York Times' les va difondre entre finals de 2017 i principis de 2018 i mostren com pilots nord-americans miren de seguir objectes estranys que van a gran velocitat
A la Via Làctia hi podria haver civilitzacions avançades disposades a atacar la Terra | Pixabay

Hi podria haver quatre civilitzacions hostils a la nostra galàxia

Un investigador espanyol adverteix del perill d'intentar contactar amb intel·ligències extraterrestres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa