MonPlaneta
La NASA ja ha triat els experts que estudiaran els OVNIs
  • CA

La NASA ja ha completat la selecció dels setze científics i experts que estudiaran el fenomen OVNI. Segons informa la cadena nord-americana CNN, l’agència ja ha posat en marxa el projecte, que va començar aquest dilluns, per treure l’entrellat a un misteri que fa més de mig segle que dura i que ha generat desenes de teories, de les més lògiques a les més forassenyades.

Els membres de l’equip provenen de diverses disciplines, entre les quals l’astrobiologia, la genètica, la ciència de dades, la ciència planetària… i també l’astronauta Scott Kelly, antic pilot de caça i de proves i capità retirat de l’Armada dels Estats Units. El grup no té necessàriament l’objectiu de determinar exactament què són els OVNIs però, com a mínim, miraran d’esclarir quina és la millor manera com la NASA pot estudiar aquest fenomen.

Millorar la recollida i el tractament de les dades

En una nota de premsa, l’agència espacial nord-americana ha indicat que el número d’observacions d’OVNIs és limitat i que per tant resulta complicat extreure’n conclusions científiques, cosa que considera “gairebé impossible”. Així doncs, el primer objectiu d’aquest equip serà aconsellar la NASA sobre la millor manera de recollir les dades per, llavors sí, poder analitzar-les i extreure conclusions que expliquin en què consisteixen aquests fenòmens estranys.

El fenomen OVNI continua sent un misteri difícil d'explicar, i és per això que la NASA crearà un equip d'experts perquè l'estudiïn | Wikimedia Commons
El fenomen OVNI continua sent un misteri difícil d’explicar, i és per això que la NASA ha creat un equip d’experts perquè l’estudiïn | Wikimedia Commons

Un estudi en obert

No és, és clar, el primer estudi que el govern dels Estats Units duu a terme en aquest camp. De fet, fins i tot el Pentàgon va elaborar un informe que es va desclassificar el 2021. No n’hi ha hagut cap, però, que donés una resposta clara, i és per això que s’ha posat en marxa aquest nou estudi, que s’espera que duri uns nou mesos i que, aquesta vegada, serà totalment de domini públic, sense cap part confidencial.

Segons la NASA, no hi ha cap indici que els OVNIs puguin tenir un origen extraterrestre però, no obstant això, tenen un interès important pel que fa a la seguretat del país i de les persones. L’agència, és clar, fa temps que busca vida en altres planetes, i és per això que existeix la ciència de l’astrobiologia. Per si de cas, a més, ha inclòs experts en aquesta matèria en l’equip que investigarà els objectes voladors no identificats.

Més notícies
El Capitoli, a Washington, amb l'edifici del Senat en primer terme | Wikimedia Commons
El fenomen OVNI arriba al Senat dels Estats Units
Les agències d'intel·ligència nord-americanes hauran de donar explicacions davant la cambra alta, que els ho ha demanat
James Corden entrevistant Barack Obama per via telemàtica | CBS
Obama, sobre els vídeos d’OVNIs: “No sabem exactament què són”
L'expresident dels Estats Units va respondre així en ser preguntat en un programa de televisió sobre les imatges captades per alguns aviadors i que han estat reconeguts com a vàlids per l'Armada nord-americana
La Marina dels EUA revisa la seva normativa per informar d’avistaments d’OVNIs
Sense cap referència explícita, les autoritats navals nord-americanes volen evitar que els seus efectius deixin de notificar aquests encontres per por que es riguin d'ells
Guillem Anglada-Escudé: ‘Crec que hi ha extraterrestres però no els que ens imaginem’
Recupereu l'entrevista del científic al Suplement de Catalunya Ràdio en la que el físic català diu que la vida extraterrestre és encara "una qüestió de fe"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa