MonPlaneta
Mor Valeri Poliakov, l’home que ha passat més temps seguit a l’espai
  • CA

El cosmonauta Valeri Poliakov, l’home que ha passat més temps seguit a l’espai, va morir aquest dilluns a l’edat de vuitanta anys, segons va informar en un comunicat l’agència espacial russa, Roscosmos. Al llarg de la seva vida, havia passat 678 dies i 16 hores fora del nostre planeta, segons dades de la mateixa agència. En una ocasió, entre el 8 de gener de 1994 i el 22 de març de 1995, va estar 437 dies a l’estació espacial Mir, tot un rècord de permanència a l’espai que a dia d’avui encara no ha estat superat.

Un dels primers cosmonauta-doctor

Nascut el 27 d’abril de 1942 i llicenciat en Medicina, va entrar a l’Institut de Problemes Biomèdics de Moscou l’any 1971 i, l’any següent, va aprovar l’examen per esdevenir un dels primers candidats a cosmonauta-doctor que sortien d’aquella institució. Després d’això, va participar a dues missions a l’espai.

Valeri Poliakov a la seva fotografia oficial com a cosmonauta soviètic
Valeri Poliakov a la seva fotografia oficial com a cosmonauta soviètic

A cavall entre l’era soviètica i la russa

La primera, encara durant l’existència de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) va durar vuit mesos entre els anys 1988 i 1989, on ja va anar a l’estació espacial Mir. La segona, la que li va donar fama i on va establir el rècord que encara dura, va ser amb l’Agència Espacial Russa (RSA) entre 1994 i 1995, durant la qual va fer la volta al nostre planeta més de 7.000 vegades.

Després de retirar-se com a cosmonauta, el mateix 1995, Poliakov va continuar sent el director adjunt de l’Institut de Problemes Biomèdics de Moscou i, a més, també va ser el director adjunt de la comissió que certifica l’aptitud dels candidats russos a cosmonauta. Al comunicat que ha emès, Roscosmos ha expresat les seves “profundes condolències als familiars i amics de Valeri Vladimírovitx”. “La seva recerca va ajudar a demostrar que el cos humà està preparat per vols no només en òrbites properes a la Terra sinó també a l’espai profund“.

Més notícies
Els astronautes Scott i Mark Kelly, bessons idèntics
Un estudi de la NASA en dos bessons idèntics mostra els efectes de la vida a l’espai
Mark i Scott Kelly, tots dos astronautes retirats, van participar en un projecte pioner on un d'ells va passar un any a l'Estació Espacial Internacional mentre l'altre es quedava a la Terra
La línia entre la nit i el dia vista des de l'Estació Espacial Internacional | Christina Koch (NASA)
Un experiment per mirar de cultivar carn a l’espai
La primera missió totalment privada a l'ISS provarà aquesta tecnologia, clau per a l'exploració del cosmos
L'astronauta de la NASA, Megan McArthur, a l'Estació Espacial Internacional amb un taco surant davant seu | NASA
Tasten els primers pebrots picants cultivats a l’espai
Els astronautes de l'EEI van menjar tacos fets amb els primers bitxos picants que hi han crescut
L'actriu Yulia Peresild entrant a l'Estació Espacial Internacional | Roscosmos
Rússia envia un equip de rodatge a l’Estació Espacial Internacional
Roscosmos ha aconseguit avançar-se i ser la primera a aconseguir aquesta fita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa