MonPlaneta
La NASA demana ajuda per batejar un maniquí que anirà a la Lluna

Quan la nau Orion de la NASA sigui llançada per a la missió no-tripulada Artemis I, programada per al proper mes de novembre, no anirà buida sinó que al seient del comandant hi haurà un maniquí amb sensors de radiació i un vestit espacial de nova fabricació dissenyat especialment per aquest nou tipus de naus. Així, l’agència espacial nord-americana espera obtenir dades sobre com estaran els humans que, el 2023, sigui els primers a fer servir una nau Orion a la missió Artemis II. Aquest ninot, però, no té nom, i la NASA va obrir un concurs el passat dia 16 de juny que, fins el proper dia 28, mirarà de decidir com se’l batejarà a partir del que votin els internautes a les xarxes socials TwitterFacebook i Instagram. Els noms proposats per l’agència són vuit:

  • ACE: Artemis Crew Explorer, és a dir, Explorador de Tripulació Artemis.
  • CAMPOS: Dedicat a Arturo Campos, que va tenir un paper fonamental en el rescat de l’Apol·lo 13.
  • DELOS: L’illa on, segons la mitologia grega, van néixer tant Apol·lo com Àrtemis.
  • DUHART: Dedicat a Irene Duhart Long, la primera dona i la primera persona afroamericana que va ser cap mèdic del Centre Espacial Kennedy.
  • MONTGOMERY: Per Julius Montgomery, el primer afroamericà que va treballar a cap Canaveral com a tècnic.
  • RIGEL: L’estrella enorme de la constel·lació d’Orió.
  • SHACKLETON: El nom d’un famós explorador antàrtic i també el d’un cràter del Pol Sud lunar.
  • WARGO: Per Michael Wargo, el primer Explorador Científic en Cap de la NASA.

La intenció de la NASA amb aquesta idea és donar a conèixer el projecte Artemis a la població i fer que s’hi engresquin perquè segueixin el seu desenvolupament, que té com a objectiu tornar a dur persones a la Lluna i preparar la primera missió tripulada a Mart. Així, el maniquí servirà per comprovar que tot funciona correctament i que els astronautes no tindran cap problema un cop siguin a l’espai amb aquesta nova tecnologia, la més important de l’agència d’ençà de la cancel·lació del Transbordador Espacial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa