MonPlaneta
Instal·len plaques solars noves a l’Estació Espacial Internacional
  • CA

Aquest diumenge, els astronautes Shane Kimbrough (NASA) i Thomas Pesquet (Agència Espacial Europea) van dur a terme un passeig espacial, el segon en una setmana, que va durar gairebé set hores i que els va permetre instal·lar noves plaques solars que donaran més energia a l’Estació Espacial Internacional. Després d’alguns problemes tècnics durant el passeig de dimecres passat, aquest diumenge els dos astronautes van completar la feina que havien deixat per fer i la que els tocava: desplegar les plaques solars, collar-les a lloc i endollar-les a l’alimentació de l’estació, a més de retirar i desar material per a la futura instal·lació de més plaques.

Aquesta operació forma part del desplegament dels primers Roll Out Solar Arrays (ROSA), un nou sistema dissenyat per la NASA i que substituirà sis de les vuit fonts d’energia de l’estació. La missió de dimecres, però, va tenir problemes: primer, la pantalla de Kimbrough es va espatllar i va haver de tornar a l’estació a reiniciar-la, després, la pressió del seu vestit va pujar de sobte, tot i que es va poder estabilitzar. Finalment, quan van desplegar les plaques, no encaixaven al suport. Així doncs, després del temps que havien perdut amb tot això, van haver de deixar-ho tot a punt i tornar a l’estació per completar-ho aquest diumenge. Un cop desplegades, les plaques fan uns 19 metres de llargada i 6 metres d’amplada, i seran les substitutes de les plaques solars que hi ha hagut a l’estació durant més de 20 anys i que comencen a mostrar signes de desgast tant per la seva permanència a l’espai com pel fum dels propulsors de les naus que l’han visitat, a més dels impactes de roques o pols minúscules.

En qualsevol cas, un cop instal·lats els ROSA, la potència total de l’EEI passarà de 150W a 215W i s’espera que tinguin una vida aproximada de 15 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa