MonPlaneta
Fracassa per segon cop el llançament d’Artemis a la Lluna
  • CA

La NASA ha tornat a ajornar el llançament de la missió Artemis I a la Lluna. El segon ajornament es deu a un problema amb la fuga d’un conducte d’hidrogen pel qual arriba el combustible al coet. La NASA ampliarà la informació al respecte en una roda de premsa aquesta tarda, però el fet és que és la segona cancel·lació d’aquesta operació en pocs dies. El primer error que va forçar l’ajornament de la missió va ser una falla amb la temperatura adient que ha de mantenir el motor en el moment de l’enlairament, és a dir, després de carregar l’hidrogen líquid.

El passat dilluns al migdia la NASA va aturar el llançament del coet quan el compte enrere es trobava a T-40 minuts. Aquest dissabte l’ha aturat quan quedaven menys de quatre hores. La raó de l’endarreriment de dilluns va estar localitzat en un dels motors RS-25 del coet, en concret el motor número 3, que es troba a la part inferior de l’etapa central del Space Launch System (SLS). Mentre s’estava carregant l’oxigen líquid al sistema de propulsió criogènica i l’etapa central també estava sent omplerta de combustible, els enginyers de la NASA han detectat un problema en aquest propulsor RS-25, que finalment va obligar a avortar la missió d’aquest dissabte. No hi ha data per al pròxim intent de llançament.

Els objectius d’Artemis a la Lluna abans d’anar a Mart

Les missions Artemis que té planejades la NASA pretenen ser les que portin la primera dona a la Lluna. També serà la primera persona no-blanca al satèl·lit. La NASA, però, no vol quedar-se només a la Lluna, sinó que s’ha posat com a objectiu per a les properes dècades dur persones a Mart. Abans d’això, però, les missions fins a l’Artemis IX han d’aconseguir establir presència humana de llarga durada a la Lluna, és a dir, tenir-hi habitatges i vehicles d’exploració permanentment. Per ara això encara està lluny com es pot veure amb els dos fracassos consecutius d’enviar el coet a la Lluna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa