MonPlaneta
El coet xinès finalment ha caigut al sud del Pacífic
  • CA

Després d’haver fet saltar les alarmes a gran part del món, finalment el coet xinès que estava reentrant descontroladament a la Terra ha caigut al sud de l’oceà Pacífic. Així ho afirmen les Forces Armades dels Estats Units, que n’han fet el seguiment durant les diverses voltes al nostre planeta que ha fet en la seva tornada després d’entregar el darrer mòdul de l’estació espacial xinesa Tiangong.

L'Estació Espacial Tiangong ja està completada i té un munt d'experiments científics programats | Shujianyang (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)
L’Estació Espacial Tiangong, el darrer mòdul de la qual va ser posat en òrbita mitjançant el coet que ara ha caigut descontroladament sobre l’oceà Pacífic | Shujianyang (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Un petit ensurt a Catalunya

El nostre país era en la trajectòria de l’aparell, un míssil balístic intercontinental Llarga Marxa 5B reconvertit en coet per a missions de l’Administració Nacional Espacial de la Xina. És per això que, entre dos quarts i mig de deu i fins una mica més tard d’un quart d’onze d’aquest divendres, Protecció Civil ha restringit el trànsit aeri per precaució i evitar cap accident. Finalment, però, les restes del coet, que originalment pesava 23 tones i s’ha fragmentat per la fricció amb l’atmosfera, ha caigut a l’oceà Pacífic, pràcticament a les antípodes de Catalunya, sense que, sembla, s’hagin hagut de lamentar danys de cap tipus.

La sonda Chang'e 3 a la Lluna | Acadèmia Xinesa de les Ciències
La Xina darrerament ha fet molts avenços en la seva cursa espacial, com ara visitar la Lluna on, precisament, fa pocs mesos li va caure un coet semblant al que avui s’ha precipitat sobre la Terra | Acadèmia Xinesa de les Ciències

Una alerta massa habitual

No obstant això, és la segona vegada en tres anys que la Xina permet que un dels seus aparell torni a la Terra sense cap control, un fet que ha causat la protesta de diversos països del món i, és clar, de la NASA. De fet, el mes de març passat, un antic coet xinès fins i tot va precipitar-se sobre la superfície de la Lluna.

Més notícies
Un coet xinès Llarga Marxa, construït com a míssil balístic intercontinental però que també està sent emprat en l'exploració de l'espai | Pixabay
La Xina vol tenir el seu propi sistema de defensa planetària
El 2025 llançarà la primera missió de prova per desviar asteroides que es dirigeixen a la Terra
El llançament del mòdul Wentian a bord d'un coet Llarga Marxa 5B | China News Service
La Xina llança un nou mòdul de la seva estació espacial
Amb el tercer mòdul, que arribarà el mes d'octubre, la Tiangong estarà completada
El radiotelescopi Sky Eye hauria captat senyals atribuïbles a una civilització extraterrestre
La Xina afirma que ha detectat senyals d’una civilització extraterrestre
Poc després de la publicació, el diari estatal que ho havia anunciat va esborrar l'article
El Zhurong fa un any que examina la superfície de Mart | Administració Espacial Nacional Xinesa
La Xina demostra que Mart tenia aigua fins molt més tard del que es creia
Un descobriment del Zhrurong obre la porta a l'existència de grans dipòsits sota la superfície que podrien ajudar a la colonització

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa