MonPlaneta
La Xina tanca 11 barris de Beijing per un brot de COVID-19 al mercat de Xinfadi
  • CA

El govern de la Xina ha ordenat aquest dissabte el tancament immediat d’almenys onze barris de Beijing, la capital de la República Popular, després de confirmar 45 contagis de coronavirus al principal mercat majorista de la ciutat, Xinfadi. A més de les zones residencials, les autoritats han tancat escoles i guarderies i han ordenat l’inici de proves immediates a més de 10.000 persones relacionades amb el mercat per comprovar l’abast d’aquest nou brot de la malaltia.

El responsable del districte de Xinfadi, Chu Junwei, volgut deixar ben clar que els barris afectats es troben en “mode d’emergència bèl·lica”: els transports públics han estat cancel·lats i la zona sencera ha estat acordonada per la policia. El mercat, al sud-oest de Pequín, controla el 90% de fruita fresca i verdura de la ciutat, per un valor de 18.400 milions de dòlars, cosa que el converteix en el principal mercat agrícola a l’engròs del país. El punt original de la transmissió sembla haver estat identificat al voltant d’una taula de tallar salmó importat, segons ha dit el director del mercat, Zhang Yuxi, al diari ‘Beijing Daily’, encara que no s’ha confirmat si el virus s’ha identificat en l’objecte, en el peix o en les persones que els manipulaven.

L’Organització Mundial de la Salut no té proves concloents del contagi del SARS-CoV-2 en superfícies però recomana la seva neteja per precaució. A més, les autoritats han començat les tasques de descontaminació de tot el mercat, de 112 hectàrees i que, en un dia normal, hi treballen més de 5.500 persones, comptant personal de la instal·lació i venedors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa