MonPlaneta
La Xina, amb 108 casos nous aquest diumenge, mira d’evitar un brot importat de coronavirus
Un passatger porta una màscara en una estació de tren de Hong Kong poc abans de ser tancada per l’arribada del coronavirus a la ciutat | ACN

Des de fa unes setmanes, amb els casos domèstics de coronavirus pràcticament elimitats, la Xina, indret d’origen de la pandèmia global, ha mirat d’evitar que viatges provinents d’altres països tornessin a introduïr la malaltia al país i iniciessin un segon brot. Aquesta és la principal amenaça en aquests moments, especialment la dels ciutadans xinesos que tornen a casa sense saber que són portadors del SARS-CoV-2. Aquest diumenge, de fet, es van confirmar 108 nous casos de coronavirus, la xifra més alta en setmanes, dels quals 98 eren persones que havien entrat a la Xina feia poc.

Les autoritats xineses, després de les mesures dràstiques que van haver de prendre per contenir el primer brot del virus, estan posant tots els esforços en controlar la reentrada de la malaltia, reduint dràsticament els vols que entren al país, prohibint les arribades directes a Beijing i imposant una quarantena estricta a tots els nouvinguts. Malgrat això, sembla que el país continua tenint un punt feble pel que fa a les entrades al país: la frontera terrestre entre Rússia i la Xina a la província de Heilongjiang, on no deixen d’arribar persones infectades, amb el risc evident que contagiïn altres persones i iniciïn un segon brot de coronavirus. De fet, dels darrers 108 casos confirmats, 10 corresponen a contagis a l’interior de la Xina i, d’aquests, 7 han tingut lloc a la província de Heilongjiang.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa