MonPlaneta
Un virus modificat podria servir com a vacuna contra tots els coronavirus coneguts
  • CA
Coronavirus | NIAID

Amb la COVID-19, causada pel coronavirus SARS-CoV-2, propagant-se per tot el món, hi ha investigadors mirant de trobar una manera de posar-hi fre. Un mètode desenvolupat per un equip de científics nord-americans, pensat per combatre la MERS -Síndrome Respiratòria de l’Orient Mitjà- podria ser una manera de fer-ho que, a més, serviria per a tots els tipus de coronavirus.

Tal i com expliquen a la revista ‘mBio’, la MERS, apareguda el 2012, ha causat més de 850 morts fins ara i té una mortalitat molt superior a la del nou coronavirus, superant el 30%. Per desenvolupar una vacuna, els investigadors han fet servir un virus ARN, anomenat parainfluenza virus 5 (PIV5), que en gossos causa una malaltia anomenada “tos de la gossera” però que no afecta els humans. Afegint un gen perquè les cèl·lules infectades produeixin una proteïna típica de les infeccions per MERS, el nostre cos podria desenvolupar una resposta immunitària efectiva, segons ha demostrat els experiments fets en ratolins. Una sola dosi, administrada per via nasal, ha estat suficient per aturar la infecció en aquests animals en una ràtio molt superior que l’administració d’una vacuna a base de virus desactivats de la MERS.

Aquest mateix mètode podria servir, doncs, per desenvolupar una vacuna contra el SARS-CoV-2 i altres coronavirus com el que va causar la SARS, en un descobriment que se suma a tot el treball fet per investigadors de tot el món en la cursa contra la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa